© Анелия Николова Още по темата Парламентът спря нов опит

...
© Анелия Николова Още по темата Парламентът спря нов опит
Коментари Харесай

Прегласуването на закон за строителство в ниви с променено предназначение бе отложено

© Анелия Николова Още по тематиката
Парламентът спря нов опит за удължение на периода за строителство върху някогашни ниви

Текстовете бяха прокарани в закона за посадъчния материал и следва да се прегласуват още веднъж
11 яну 2018
Управляващите отдръпнаха противоречивия план за строителство по морето

Според някои представители на ГЕРБ терените отново ще могат да бъдат застроени
17 май 2017
Патриотите и ГЕРБ внесоха първи подозрителен законопроект

Социалистите подозират, че предложенията са в полза на вложители по Черноморието
12 май 2017 Отхвърлените на второ четене в пленарна зала текстове, които би трябвало да удължат периода, в който притежателите на земи със заменено предопределение могат да осъществят желанията си, ще се върнат отначало в парламентарната комисия по земеделие. Това реши на днешното си съвещание Народното събрание, който отсрочи плануваното за през днешния ден прегласуване на текстовете.

В четвъртък в пленарна зала Народното събрание отхвърли на второ четене текстове, препоръчани от " Обединени патриоти ", с които се удължава срокът, в който могат да се стартира строителство в аграрни земи с променено предопределение. Поправката беше прокарана тихомълком в преходните и заключителни разпореждания на закона за посадъчния материал, с което се променяше и законът за запазване на земеделските земи. Според настоящето законодателство има избран период, в който притежателят на земеделска земя със заменен статут би трябвало да стартира строителство в нея, а при положение, че това не стане, тя още веднъж получава статут на равнища. За имоти, чиито смяна на предназначението е била преди 2011 година, този период е изминал на 23 май 2017 година

" Обединени патриоти " желаеха този период да бъде продължен още през май предходната година, само че поради публичното неодобрение и обвиняванията от опозицията, че поправката обслужва огромни планове по Черноморието, ГЕРБ изтеглиха поддръжката си за концепцията. Преди Коледа депутатът от обединението Йордан Апостолов е направил сходно предложение в закона за посадъчния материал, което в четвъртък беше отхвърлено на второ четене в пленарна зала. Очакваше се обаче текстовете да бъдат прегласувани в петък, като обяснението беше, че е имало техническа неточност при вота. На днешното си съвещание въпросното прегласуване е било отсрочено, като ръководителят на правната комисия в Народното събрание Данаил Кирилов (ГЕРБ) е обяснил, че се постанова земеделската комисия в Народното събрание да направи ново съвещание и да изготви спомагателни отчети по някои от текстовете в законопроекта, оповестява организация " Фокус ".
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР