Чувството за глад 2 часа след като сме закусили или

...
Чувството за глад 2 часа след като сме закусили или
Коментари Харесай

Боб и леща ни държат сити за дълго

Чувството за апетит 2 часа откакто сме закусили или обядвали устойчиво постоянно ни застига и ни изкарва от надзор в най-неподходящия миг.

В такива случаи, чувството, което изпитваме е по-скоро вкус към някои тип храна, в сравнение с апетит, само че и по този начин да е, отново ни кара да посегнем към някой снакс, бисквити или нещо сладко и калорично.

За да балансирате глада и апетита си, би трябвало да се научите кои храни за кое време на деня са най-подходящи за консумация. Някои хранителни артикули са в положение да не провокират у нас апетит часове наред.

Такива са бобовите растения. Ако на обяд хапнете леща, ядене от зрял боб, гладът няма да се “обади ” най-малко още 4-5 часа. Подобно деяние като бобовите култури имат и варените картофи, съчетани с някакъв зарзават.

Изключително вкусна, потребна и засищаща композиция е салата от варени картофи, настъргани моркови и малко лук. Подправете я с капки зехтин и оцет и забравете за храна през идващите часове.

 Картофи

Ако сте фен на макаронените произведения, най-добре е да ги съчетаете с пресни или задушени зеленчуци, сирена или кашкавал. Компот от смокини или сливи може елементарно да залъже вълчия ви вкус.

Пригответе го, като залеете половин кг плодове с 3 литра вода и ги варете, до момента в който се изпарят до 2.5 литра. Така приготвената напитка се пие по ½ ч.ч. преди ястие и подсигурява бързо насищане и усвояване на по-малки количества храна.

Задължително закусвайте, с цел да избегнете прегладняване през идващите часове на деня. Избирайте овесени ядки, мюсли в комбиниране с плодове или кисело мляко. 2 яйца с портокалов сок са една от най-пълноценните закуски. През деня, в случай че гладът още веднъж почука в неуместно време, залъжете го с шепа ядки, някои плод или зарзават.

За да се спасите от значителни количества храна, има някои тънкости, които не са свързани с типа и количествата на храната ви. Забравете за яденето на крайник. То е причина за поглъщането на по-големи количества за негативно време по тази причина постоянно обядвайте седнали на маса. Носете по-тесни облекла, тъй като те няма да разрешат да преядете.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР