Чуват все все повече разговори, че повече от 500-годишното особено

...
Чуват все все повече разговори, че повече от 500-годишното особено
Коментари Харесай

Максим Шевченко: Преди 24 февруари европейците се държаха така, се едно законът не се отнася до тях

Чуват все от ден на ден диалози, че повече от 500-годишното изключително състояние на Европа в международната политика и стопанска система е към края си. Вярвате ли в залеза на Европа, предричан в едноименната книга на Осуалд Шпенглер?

Кризата на Европа е явна. Няма да препираме за залезите. Мнозина вещаят залеза на Европа, книгата на Шпенглер е написана през 20-те години на предишния век, само че оттогава тя претърпява и изгрев и страшната нощ на нацизма, а по-късно още веднъж изгрев. Затова ще оставим изгревите на поетите. Кризата на Европейски Съюз е явна - рухването на стопанската система, енергийния и финансов пазар. Европейски Съюз, макар всичките диалози за единната европейска общественост, се основава на пари. Няма ли пари, незабавно на страните престава да им бъде ясно за какво са били дружно. Затова, несъмнено, ударът по европейската стопанска система, енергийните активи на Европа, които играят голяма роля във образуването на финансовата ѝ система, е доста сериозен.

24 февруари е началото на най-страшната европейска рецесия. Но дотогава европейците се държат по този начин, все едно законите не се отнасят до тях. Те разговаряха с Русия по този начин, все едно са основните и привилегировани и смятаха съветската страна за приложение на Европа, което не схваща нещо по въпросите на демокрацията, стопанската система и впрочем. Те желаеха да получават големите съветски запаси, които да обезпечават тяхната стопанска система, само че не вършиха никакви виновни крачки във връзка с Русия. Впрягаха Украйна в НАТО, поемаха под надзор газовите потоци, нарушавайки договореностите, не попречиха разпространяването на НАТО на Изток, което докара до рецесия.Те се пробват да ни показват сегашната обстановка като разследване от дейностите на някакъв злобен Путин, само че това е надалеч от действителността. Европейците желаят да наподобяват добре, все едно са толкоз образовани и цивилизовани, само че се държаха като нагли хулигани в политиката и стопанската система, които желаят да получат доста за малко. И когато не съумяват, стартират да изнудват.

На Европа ще са ѝ нужни доста години, с цел да се върне към естественото. Светът е навлязъл в такава сериозна рецесия, когато следва ескалация на международната война и с цел да се спре това, би трябвало воля, би трябвало да се спре с размяната на прилагателни и демагогски лозунги, да се седне на преговорната маса. Ако можем да се споразумеем за зърното, можем да се споразумеем и за всички останали проблеми. Но, почтено казано, проблемите на Европа са последното нещо, което ни интересува в тази обстановка. Не ни пука за Европа. В тази обстановка всеки си е самичък за себе си.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР