Чували сте за чаените традиции, спазвани и от руснаците, и

...
Чували сте за чаените традиции, спазвани и от руснаците, и
Коментари Харесай

Чай Ройбос - състав, действие и ползи

Чували сте за чаените обичаи, спазвани и от руснаците, и от англичаните. Както евентуално сте чували и че чаят е китайско откритие. Днес обаче ще се прехвърлим чак към Африка, родината на чая Ройбос. Именно за него са предопределени следните редове, тъй като в последните десетилетия той набира все по-голяма известност и в Европа.

Истинското название на чая е Rooibus, заради което с изключение на като Ройбос можете да го срещнете и като Ройбуш. Така или другояче това е и името на растението, което африканците изсушават и от него подготвят топла напитка със страховит усет, превзела въпреки и релативно късно (чак през 20 в.) и европейците.

Чаят Ройбос обаче заслужава внимание освен поради вкусовите си качества, само че и поради своя състав и изгодите за човешкото здраве от потреблението му.

Състав на чай Ройбос

Оказва се, че Ройбос е по-богат на антиоксиданти даже от зеления чай, апетитен за същински " антиоксидантен отличник ". Освен това в състава му влизат желязо, магнезий, калий, мед, манган и натрий. Не на последно място, той съдържа и глюкоза, което го прави подобаващ и за консумация от диабетици.

Ползи от чай Ройбос

 Чай Ройбос

Вероятно към този момент сами сте се досетили, че чаят Ройбос укрепва имунната система, работи тонизиращо (без в него да има кофеин), подкрепя функционалността на храносмилателната система и форсира метаболизма, работи дейно против чревните бактерии, взема решение редица хормонални проблеми, има подмладяващ резултат и даже е кадърен да се бори с непотребните килограми.

Сред всичко казано дотук, е значимо да споменем и че Ройбос облекчава колики и махмурлук. И не е еизненада също по този начин, че аленият чай е бомба от микроелементи, които го трансформират в отлична напитка за интензивно спортуващи и хора, които по една или друга причина страдат от физическо безсилие.

Всъщност е следващата скъпа напитка, която би трябвало да се научим постоянно да консумираме.

Приготвяне на чай Ройбос

В умозаключение ще прибавим, че наред с всички гореизброени изгоди от пиенето на Ройбос, той не е по никакъв начин комплициран за подготвяне. Добре е само да знаете, че ако не употребявате подготвени пакетчета чай, за изработката на 1 чаена чаша ще ви е належащо единствено 1 ч..л. Ройбос и гореща, само че не вряща вода.

Чаят е задоволително мощен и в случай че желаете да усетите достоверния му усет, то не използвайте към него общоприети добавки като захар, мед, лимон или мляко. По-скоро можете да експериментирате с прибавянето на подправки като канела, ванилия или кардамон.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР