Чували ли сте за ендорфините? Заедно със серотонина, допаминът и

...
Чували ли сте за ендорфините? Заедно със серотонина, допаминът и
Коментари Харесай

Как да бъдем по-щастливи?

Чували ли сте за ендорфините? Заедно със серотонина, допаминът и окситоцинът съставляват това, което някои назовават „ квартет на щастието “. Тези са виновници за приятното чувство за благоденствие. Без подозрение ендорфините имат значима задача: да ни накарат да се усещаме щастливи. Съществуват разнообразни действия, които оказват помощ да се разделят, с цел да се реализира тази извънредно мечтана цел, както ни споделят специалистите.
Какво съставляват ендорфините?
 Каква е формулата за фамилно благополучие? Каква е формулата за фамилно благополучие?
Има ли формула за фамилно благополучие? Човекът, който успее да даде съответен отговор на този въпрос сигурно ще получи най-малко номинация...
Първото нещо, което би трябвало да се знае, е защо тъкмо приказваме, когато споменем ендорфини. „ При синтеза ендорфините са група хормони или химични субстанции, секретирани от мозъка и централната нервна система, които работят като невротрансмитери и са известни като хормони на удоволствието “, изяснява психологът Пилар Гера, които на психическо равнище извършват няколко функционалности. " От една страна, те взаимодействат с рецепторите в мозъка, действайки като аналгетик и затова намалявайки възприемането на болката. По принцип ендорфините също генерират чувство за наслаждение и благоденствие, причинявайки позитивно чувство в тялото, сходно на това на морфина. И по-специално те спомагат за увеличение на желанието при сексуален акт, контролират апетита и укрепват имунната система, повишавайки нейната отбрана против външни микроорганизми ”, споделя той.
За какво са те?
„ Те са методът, по който тялото ще се оправи изключително с болката и напрежението, защото облекчаването на болката, което може да се почувства при освобождението на ендорфини, ще бъде по-голямо от това, реализирано с морфина. Освен че има аналгетичен резултат, той има резултат и на богатство, еуфория, наслада ”, споделя Мариса Кабан, физиотерапевт и екперт по психоневроимунология, представен от БГНЕС.
Как да освободим ендорфини?
Има разнообразни действия, които ни оказват помощ да освободим ендорфини. „ Можем да го произведем освен когато имаме болежка, само че когато сме в положение на психическа възбуденост, тъй като нещо мощно ни вълнува, също и когато ядем пикантно, шоколад, когато се влюбваме, със смях, със обществен живот... В централната нервна система потиска и предотвратява производството на габа, което усилва производството и действието на допамин, който е невротрансмитерът, обвързван с компенсацията: по тази причина ендорфините ни дават чувството, че желаеме да почувстваме още веднъж същото ”, споделя специалистът..
 В Камчатка основават министерство на щастието В Камчатка основават министерство на щастието
Губернаторът на Камчатка Владимир Солодов съобщи, че районът ще сътвори Министерство на щастието - Министерство на общественото благополу...
„ Има доста ежедневни действия, които оказват помощ за освобождението на ендорфини “, споделя ни Пилар Гера, която ги обобщава в следното:
" Един от тях е спортът. Не е належащо да го вършиме всеки ден, практикуването му два пъти седмично към този момент покачва доста равнищата на това вещество. „ Никога ли не сте изпитвали еуфория, откакто я практикувате, или удоволствието, което душът създава по-късно? Не е належащо прекалено придвижване, също релаксиращи извършения, които употребяват техники за релаксация като йога, медитация или масаж, могат да бъдат страхотни съдружници за генерирането на ендорфини. Или даже добра разходка измежду природата, излизане, с цел да подишаме чист въздух, лежане на плаж или поляна или пикник на полето, са действия, които изискват контакт с природата, което ни изпълва с сила и благоденствие ", прибавя Пилар Гера.
Освободете признаците на обвързаност
Жестовете на обвързаност, без значение дали са под формата на милувки, обятия или целувки, също оказват помощ за генерирането на ендорфини, с помощта на комбинацията им с отделянето на феромони, насърчавайки по-голямо възприятие на наслаждение, благоденствие и благополучие. " И една стъпка по-високо, половият контакт е една от дейностите, които най-вече съумяват да усилят отделянето на ендорфини. На върха любовта и влюбването създават най-големите усеща на благополучие, еуфория и наслаждение, с помощта на гигантското обособяване на ендорфини, които създава влюбването ", споделя ни психолът
Постигайте вашите цели
 Научно пояснение за какво парите не са постоянно благополучие Научно пояснение за какво парите не са постоянно благополучие
Изразът " щастието не е в парите " има съответна физиологична аргументация, сподели психологът Лусия Сулейманова пред съветското радио " Спутник "....
Освен това персоналните или работни достижения или като цяло осъществяването на сложени цели са източник на огромно задоволство и затова те освобождават ендорфини, които покачват нашето богатство. Чувството за комизъм е доста значимо в този развой. Простият акт на смях или даже усмивка оказва помощ да повишим настроението си и да донесе по-голямо благополучие.
Здравословни привички
Пилар Гера ни споделя, че други способи за естествено генериране на ендорфини са нашата диета и нашата отмора. Сладките, бобовите растения, пикантната храна, както и храните, богати на витамин С и В и Омега 3 естествено способстват за основаването на чувства за наслаждение с помощта на отделянето на ендорфини. Освен това положителните привички за сън усилват позитивните настройки и силата, нужна за вярното действие на нашия ден.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР