Чували ли сте някога за типична испанска закуска? Каква е

...
Чували ли сте някога за типична испанска закуска? Каква е
Коментари Харесай

Какво закусват испанците

Чували ли сте в миналото за типична испанска закуска? Каква е типичната испанска закуска и каква храна хапват в Испания рано заран?

Останалата част от света може да си разреши мързелива закуска през уикенда. В Испания ежедневната закуска е свещена. Всички, които пътуват постоянно зад граница, доста добре знаят какво значи термините британска закуска или континентална закуска.

Когато пътувате до Испания, би трябвало да знаете, че закуската е съвсем най-важното хранене на деня и е доста специфична. Уважаващият себе си испанец съвсем в никакъв случай не закусва вкъщи си. Първото хранене за деня тук е признато да е в околните кафенета, където на масите грижливо оферират и утринните вестници.

Така че не се изненадвайте, когато минавате през характерен испански бар заран и видите, че хората пият утринното си кафе с tostada, pan con tomato (хляб с домати), тортила tortilla (омлет) или " bocadillo " (сандвич). Често може да видите в Испания закуска в два часа следобяд и вечеря в 10 вечерта.

Всъщност е мъчно да се дефинира каква е типичната испанска закуска, заради множеството райони с доста разнообразни привички и традиции.

Във всеки ъгъл на тази невероятна страна няма да ви липсва чаша кафе. След първата ми дегустация, би трябвало да ви призная, стори ми се, че испанското кафе има доста повече кофеин и по тази причина го усетих и много по-силно от нормалното.

Най-важното от испанската закуска в Барселона

Когато видите испанска закуска, която се сервира най-много в ранните утринни часове в питейни заведения и дребни сергии към градовете и селата, тя наподобява невероятна изначало, само че може да съдържа следните съставки: кафе в разнообразни варианти; портокалов сок; дребни сандвичи в багети с хамон; препечени филийки с конфитюр / мармалад; препечени филийки с домат; препечени филийки със шунка и сирене; омлет с картофи.

Ако нямате път към Испания можете да се извършите и у дома спонтанна испанска закуска с „ pan con tomato “ (хляб с домати):

За една порция са ви нужни: 3 филии пълнозърнест самун, 1 с.л. зехтин, 1 домат, 30 г хамон, сол.

Препечете филийките леко от двете страни, а по-късно ги полейте с малко зехтин. Настържете домата на едро ренде и го овкусете с малко сол и зехтин. С получената салса посипете препечените филийки. Отгоре поставете фино нарязан хамон и вашата испанска закуска е подготвена. Можете да извършите и декорация с листа свежа салата.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР