Чутото и от ГЕРБ, и от ПП и ДБ, ме

...
Чутото и от ГЕРБ, и от ПП и ДБ, ме
Коментари Харесай

Политолог ни праща на нови избори през есента. Причината

Чутото и от ГЕРБ, и от Политическа партия и Демократична България, ме кара да си мисля, че ще се върви към нови избори. Това съобщи пред БНР политологът Георги Киряков.

" Няма никакви индикации, приказвам за политическите партии, водачи и политици, че са трансформирали разбирането си за това какво би трябвало да се случи в политиката. Не какво е, какво може, а какво би трябвало. А това, което би трябвало да се случи, изключително на фона на всичко, което се случва към нас, най-хубавото е да се сформира постоянен кабинет. Но виждайки и чувайки какво приказват политическите водачи, не съм оптимист. Тези избори ще бъдат като предходните, единствено че ще бъдат нови ", разяснява Киряков.
-->
По думите му в случай че ГЕРБ са първа мощ и предложат Бойко Борисов за министър председател, това значи, че няма да има сътрудници от десния бранш, които да се съгласят да ръководят в подобен вид държавно управление.

Относно абсурда с Александър Дунчев, Георги Киряков разяснява: " Това е сближение на гласоподавателите към общата цел - продобиване на изборите от Демократична България и Политическа партия. Александър Дунчев освен нищо няма да завоюва от този скандал, той загуби всичко - загуби опцията си да бъде обществен глас по тематики, по които беше доста мощен. Той към този момент изгуби легитимността си като обществен представител по тези тематики поради този скандал, който не знам от какво - от доверчивост ли, от нелепост ли, от его ли съумя да сътвори. В обстановката Политическа партия и Демократична България няма да изгубят от това. Дори да изгубят, то няма да е значимо ".

За пропагандата на Вътрешна македонска революционна организация да не се поддържа никоя политическа партия, политологът счита, че това е опит се да преброят гласовете, които биха им разрешили на последващи предварителни избори да се пазарят с някоя политическа мощ да влезе в коалиция с тях.

БСП-сюжетът е извънредно значим, акцентира още Киряков. Той не изключи вероятността Българска социалистическа партия да не попадне в идващия парламент. Това не е изключено, имайки поради конкуренцията, която се заформи там, изясни той. Според него " Левицата " може да притегли някаква част от гласовете на Българска социалистическа партия.

Политологът разяснява и тематиката за високите цени на питателните артикули у нас: " Нито Киро, нито Асен са отговорни изцяло и само за инфлацията на питателните артикули. Тук се отбягват съществени фактори, освен външни, само че и вътрешни. Става въпрос за картелни съглашения, всякакъв вид спекулации на тематика по какъв начин да предложим дадена стока, тъй че да й повишим цената или да я скрием. Спекулативно е да твърдим, че 1-2-3 души са отговорни за цените ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР