Чурос са пържени във фритюрник пръчици от варено тесто, чиито

...
Чурос са пържени във фритюрник пръчици от варено тесто, чиито
Коментари Харесай

Шарени чурос за чудо и приказ са последният сладък хит

Чурос са пържени във фритюрник пръчици от варено тесто, чиито срез според от накрайника за шприцоване има тип на звезда или е кръговиден.

Родината на лакомството е Испания, където чурос е нещо обичайно за закуска. Те се топят в чаша парещ шоколад или се хапват с мляко с кафе.

Днес чурос са известни в Латинска Америка, Франция, Португалия, на юг в Съединени американски щати и испаноезичните острови в Карибско море.

Напоследък новата им вариация - чурос, обагрени с цветовете на дъгата, превзеха територии от Инстаграм и Пинтерест. Първа ги подготви калифорнийската сладкарска компания The Loop. Там този десерт се готви със сос от дулсе де лече, покрива се с глазура Matcha Crunch и се сервира със сладолед.

Напоследък шлагерът там се назовава Crystal Rainbow Churro - чурос, покрити с разноцветни кристали захар, поднасян със сладолед и добавки по желание - карамелен попкорн или маршмелоу.

The Loop сервира своите чурос под формата на великански бримки, с цел да са комфортни за улавяне. Те са покрити с разнообразни глазури, захарни пръчици, бисквитки, ядки и т.н.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР