Чужди граждани са работели като роби в нелегалната тютюнева фабрика

...
Чужди граждани са работели като роби в нелегалната тютюнева фабрика
Коментари Харесай

Роби затворени 6 месеца в нелегален цех за цигари

Чужди жители са работели като плебеи в незаконната тютюнева фабрика сред Пловдив и село Труд, която бе разрушена през вчерашния ден. 

Задържаните чужденци - седем украинци и един молдовец, не са напускали пространствата от началото на годината, когато е бил издигнат цехът.  Всичко належащо за живот им е било обезпечавано на място. На листче те са пишели поръчка за хранителни артикули и са пъхали листата под вратата. Това стана ясно на конференция на спецпрокуратурата, Групово дело БОП и Агенция Митници, написа " Марица ".

За доставките и обезпечаването на всички нужни за живот неща се е грижел български жител, разкриха от прокуратурата. Общуването сред него и чужденците ставало с потреблението на българо-руски речник.

Тефтери със сметки за водене на черно счетоводство са били открити от полицията при офанзивата на незаконната цигарена фабрика. От записките в бележниците станало ясно, че на ден в модерния завод са били създавани сред 185 и 200 мастербокса цигари, заяви представителят на спецпрокуратурата Сийка Милева.

За цеха за обработка на тютюна, открит в Ръжево Конаре, пък стана ясно, че е бил маскиран в селскостопанска сграда под бали и извън въобще не се е забелязвало, че там има някаква активност.

Вътре обаче – във втора сграда, е имало конфигурирани машини за обработка и рязане на тютюн, тъпан за навлажняване и разбъркване на материала за цигарите.

Отделно чиновниците на ГДБОП били впечатлени от тунела за бягство в манифактурата в Ръжево Конаре. Той представлявал вкопана в земята тръба, дълга 60-70 метра, през която служащите можели да изоставен помещението при офанзива от полицията. Били приготвени фенерчета и скейтбордове, с които бегълците да се спускат по тръбата за евакуация.

Оказало се обаче, че тя била вкопана много надълбоко в земята и от тежеста на земните маси изходът й бил сплеснат.

„ Ако някой беше тръгнал да бяга през този тунел, нямаше по какъв начин да излезе от другия му край “, сподели шефът на отдел " Митнически режим " в Групово дело БОП Калин Литов.

Предстои да бъдат повдигнати обвинявания на 12 арестувани в незаконната фабрика лица. Те са четирима българи, седем украинци и един молдовец, заяви прокурор Милева. Спецпрокуратурата ще изиска от Специализирания углавен съд вземането на непрекъсната мярка „ задържане под стража “ във връзка с всички обвинени.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР