Чуждестранните потребители пишат, че руските пилоти са направили днес невъзможното,

...
Чуждестранните потребители пишат, че руските пилоти са направили днес невъзможното,
Коментари Харесай

Мрежата изумена от майсторството на пилотите, приземили по корем Airbus A321 с 233 души на борда в нива край Москва ВИДЕО

Чуждестранните консуматори пишат, че съветските водачи са създали през днешния ден невъзможното, като сполучливо са приземили лайнера без работещи мотори и спуснато шаси.

Западните медии и клиентите на обществените мрежи са въодушевени от известията за сполучливото спешно кацане на пътническия аероплан на Ural Airlines върху царевична равнища край Москва.

Много от тях вършат аналогии с случая през 2009 година, когато американски аероплан направи спешно кацане в река Хъдсън в Ню Йорк. И в двата случая, макар сериозната опасност, няма жертви. Този случай бе запомнен като "чудото на Хъдсън ".

През 2016 година излиза едноименният филм - „ Чудото на Хъдсън “, режисиран от Клинт Истууд, а Том Ханкс изигра основната роля като пълководец на самолета.



Както означават задграничните консуматори в обществените мрежи и медиите, историята от Русия съвсем изцяло повтаря случая в Ню Йорк.

Както в Съединени американски щати, самолетът на Ural Airlines се е сблъскал със стадо птици при политане, което е довело до срив на двата мотора.

Американският и съветският водач, осъзнавайки, че заради неизправности не е допустимо да се върнат на летището, са взели сложното и рисковано решение да кацнат на неподготвена площадка. В Съединени американски щати - на речна повърхнина, в Русия - царевично поле.



"Страхотна работа. Пилотите, които умерено могат да се оправят с такава рецесия, са невероятни. Толкова се веселя, че съумяха да спасят всички”, написа консуматор в Twitter под псевдонима ColiseumSewage.

Припомняме, че полетът на Ural Airlines Москва-Симферопол спешно кацна в полето след политане от Жуковски .



Според предварителната версия ято чайки се блъснало в авиолинията незабавно след излитането. По последни данни над 50 души са потърпевши, само че не тежко, вследствие на изключителната обстановка.

По-късно регионалният шеф на Свердловска област предложи на екипажа на лайнера да бъдат дадени държавни награди за избавяне на хора.

Междувременно се появи и видео от дрон от мястото, където лайнерът е кацнал спешно в региона на Москва.



На борда на самолета са били 226 пасажери и седем члена на екипажа.

Благодарение на способените дейности на водачите няма нито една жертва. Пътниците бяха евакуирани посредством надуваеми рампи.

Според Министерството на здравеопазването на Руската федерация са били приети в болница девет деца от общо 23 потърпевши.
On this day in 2009, Captain Chesley "Sully " Sullenberger made an emergency plane landing in New York's Hudson River after a flock of geese struck the plane. All 155 passengers and crew members survived.
RELATED: https://t.co/QftS1dnC2L pic.twitter.com/rOCrq5pV9G
— Globalnews.ca (@globalnews) 15 януари 2019 г.
Авиационното гориво се е разляло на мястото за спешно кацане, само че пожарът е бил избегнат. Черните кутии на самолета не са развалени.

Те ще послужат при следствието на случая.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР