Чудя се дали хората някога ще осъзнаят всички щети, които

...
Чудя се дали хората някога ще осъзнаят всички щети, които
Коментари Харесай

Изведнъж до гмуркача доплувал делфин, който имал нужда от спешна помощ (видео)

Чудя се дали хората в миналото ще осъзнаят всички вреди, които предизвикват на дивата природа и създанията, живеещи в моретата и океаните с небрежното си държание.

Афала или бутилконос делфин се оказал завит към въдица и кукичка се била забила в тялото му. Тъй като нямало късмет да се измъкне от обстановката, която му причинявала толкоз доста болежка, животното се обърнало за помощ към водолаз.

Когато Келър Ларос отишъл да се гмурка със свои другари в Gadren Eel Cove в Кайлуа-Кона, Хавай през една януарска вечер, той не знаел, че ще стане воин в очите на този делфин, който плувал с тъга.

Гмуркачите плували, когато внезапно женски делфин доплувал до един от тях. Делфинът доближил извънредно доста до един от водолазите, като че ли молел за помощ. Тогава бързо разбрали, че прави тъкмо това!

Гмуркачите разкрили въдица и кука, забити в плавника на делфина, които пречели да плува с лекост и евентуално й причинявали доста болежка. Келър Ларос деликатно отстранил куката, само че работата му не била свършена. Въдицата към момента била оплетена към плавника й.

За благополучие, водолазът имал ножица със себе си и съумял да освободи делфина. След това делфинът махнал за довиждане, до момента в който плувал към свободата.

Спасяването е снимано на лента с помощта на различен водолаз на име Мартина Уинг.

„ Това беше в действителност необикновено преживяване “, написа Ларос на уеб страницата си. Става въпрос за това да сте на точното място в точното време!

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР