Чудно е как няколко сантиметра в повече могат да ни

...
Чудно е как няколко сантиметра в повече могат да ни
Коментари Харесай

Какво се случва с тялото, когато свалите високия ток

Чудно е по какъв начин няколко сантиметра допълнително могат да ни накарат да си вирнем носа и с гордата си походка да покажем, че сме способни да завладеем света.

Това звучи отлично, нали? Е, всички знаем, че даже златната монета има две страни. Високите токчета по едно и също време ни карат да изглеждаме по-високи и по-слаби, само че и ни докарват проблеми като мазоли и неописуеми болки. Въпреки несгодите обаче, всички ние продължаваме да носим високи обувки ден след ден.

Какво се случва в тялото, когато носите токове?

• Стойката на тялото се трансформира, а това прибавя в допълнение натоварване във вътрешната страна на коляното. Така налягането в колената се усилва с 26%.
• Височината на токчетата и остротата на обувките основава удебеляване на тъканта към нерва сред третия и четвъртия пръст, което може да докара до болежка и вдървеност в краката.
• Високите обувки могат да причинят дисторция на ставата, намираща се в основата на огромния пръст на крайници.
• Краката са наклонени надолу и натоварването отива към пръстите. По този метод ахилесовото сухожилие се стяга. Колкото по-високо е петата по отношение на предната част на ходилото, толкоз болката може да бъде по-силна.
• Носенето на високи токчета преразпределя тежестта на тялото неравномерно, а това може да докара до болки в основата на крайници.

Вижте още:

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР