Чуден филм! Ужасно смешен и напълно разбираем, една забавна история

...
Чуден филм! Ужасно смешен и напълно разбираем, една забавна история
Коментари Харесай

София Филм Фест: „Животът е тромпет“

Чуден филм! Ужасно комичен и изцяло понятен, една занимателна история за това по какъв начин хърватите обичат и се смеят над това, което ние ненавиждаме. Просто тъй като ние ненавиждаме съвсем всичко. 

Бура и Яна ще се женят. Това е огромно събитие за техните фамилии и бащата на Бура упорства да провежда и заплати всичко. Това не е проблем – бащата е притежател на касапница и води съответния метод на живот – финален модел „ Мерцедес “, голяма къща, хубави облекла, двама сина. Разбира се, в къщата канапето е покрито с чаршаф да не се цапа, облеклата са основно спортни екипи, синовете са безделници, които живеят с парите на тате, а сватбата е толкоз покрай чалгата и труфя, колкото може да се чака. Начело с голямото печено прасе. В този филм всичко е по доста – тъй като единствено посредством многото по нашите земи се показва благоденствие. Мъжете са дебели, дамите им охранени, трапезите претрупани, яде се до пристъп, пие се от рано следобяд, пее се високо и се живее като за последно.

Всичко това е прелестно, в действителност. Погледнато с нужната доза комизъм, балканското ни завещание е много оптимистично. Извън всичко, което у личните ни родственици от провинцията, ни кара да умрем от позор, в действителност става въпрос за хора необятно скроени, великодушни и с добър вкус за всичко хубаво в тоя живот. Убедена съм, че самите хървати гледат на себе си тъкмо по този начин. На нас какво ни пречи?

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР