Чрез декларация от парламентарната трибуна ДПС осъди днес заплахата срещу

...
Чрез декларация от парламентарната трибуна ДПС осъди днес заплахата срещу
Коментари Харесай

Йордан Цонев: Има и хипотеза Атанас Чобанов да не е заплашван

Чрез декларация от парламентарната естрада Движение за права и свободи осъди през днешния ден опасността против журналиста Атанас Чобанов. Разследващият кореспондент заяви преди дни, че е предизвестен от службите на непозната страна, че животът му е в заплаха поради активността му.

По този случай Движение за права и свободи са сезирали съответните служби, тъй като считат, че в европейска България не може да има подозрения за закани, без значение защо става въпрос в следствията на Чобанов, съобщи Йордан Цонев.

Той напомни, че от парламентарната група на Движение за права и свободи са разгледали казуса още в понеделник и с преднамерено писмо са сезирали съответните служби.

„ В европейска България не може да има каквито и да било подозрения даже за опасност на публицист, без значение от това какви позиции той пази. Компетентните органи би трябвало да проведат съответното следствие и да кажат на българското общество има ли опасност, от кое място идва тя, и да бъдат осъдени съответните хора с цялата суровост на закона. Ако няма опасност, това също би трябвало да бъде открито от способените органи. Ние сме си свършили работата от Движение за права и свободи, изрично поддържаме тезата, че в нито една европейска страна би трябвало да има подозрения, че публицист може да бъде заплашван от който и да било “, акцентира Цонев.

Съществува хипотезата обаче и да няма, което още веднъж би трябвало способените органи да го открият и да кажат за какво се подава подобен сигнал, в случай че няма такава опасност, уточни той.

Тук внушенията за " Магнитски " ги оставям на вашата съвест, добави депутатът от Движение за права и свободи.

Последната му имитация бе във връзка на изказване от " Демократична България " приканиха правоохранителните органи бързо и ефикасно да обезвреждат заканите против журналиста и да разгласят дали тези закани в действителност идват от лица, наранени от глобите на световния закон " Магнитски ", както самият Чобанов допуска.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР