Човешкото тяло е около 60% вода, така че не е

...
Човешкото тяло е около 60% вода, така че не е
Коментари Харесай

8 ползи от пиенето на вода с лимон за здравето и отслабването

Човешкото тяло е към 60% вода, тъй че не е изненадващо, че водата е значима за здравето ни. Тя пречиства токсините от тялото, предотвратява дехидратацията ни. Необходимо е да пием минимум осем чаши вода дневно.

Ако не ви харесва усетът на водата, то може да пиете сокове и чайове. Но имайте поради, че тези питиета постоянно се подсладени и съдържат повече калории. Затова водата е съвършен избор, в случай че желаеме да сме здрави. Но в случай че не можете да пиете единствено вода, то прибавете малко количество лимонен сок към водата.

Лимонът е тип цитрусов плод, като той е отличен източник на антиоксиданти. Те пазят тялото ни, като предотвратяват или стопират възпалението, породено от свободните радикали или химикалите, които повреждат клетките. Освен това, лимоните са добър източник на калий, витамини А, В, С и D, калций и други

Независимо дали желаете да подобрите здравето си, или да поддържате тежестта си, има няколко преимущества от пиенето на вода с лимон. Ето 8 изгоди от водата с лимон.

1. Подмладява кожата

 8 изгоди от пиенето на вода с лимон за здравето и отслабването

Не е нужно да харчите пари за скъпи артикули, с цел да подобрите типа на кожата си. Лимоните съдържат витамин С и флавоноиди, антиоксиданти, които укрепват колагена. Пиенето на вода с лимон може да хидратира и подмлади кожата.

2. Подобрява храносмилането

Пиенето на лимонена вода усъвършенства храносмилането. Лимоните са кисели и подкрепят разграждането на храната и по-доброто храносмилане. Освен това, флавоноидите в лимоните подтикват отделянето на храносмилателни сокове. Ако имате запек, киселинността на лимоните може да почисти отделителната система и да подтиква интензивността на червата.

3. Бори се с инфекциите

Рискът от зараза е по-висок по време на грипния сезон. Ако желаете да сте здрави, пийте лимонен сок през целия ден. Витамин С и антиоксидантите в лимоните могат да укрепят имунната система и да оказват помощ на тялото да се пребори с инфекциите или грипния вирус. Може да редуцира и продължителността на болестта.

4. Помага при загуба на тегло

Кой не желае да поддържа здравословно тегло? За страдание, от време на време да отслабнем не е толкоз елементарно, колкото ни се желае. Но това е друго преимущество на водата с лимон - тя оказва помощ да отслабнем. Лимонената киселина може да форсира метаболизма, като оказва помощ да изгорим повече калории и мазнини. За по-голям резултат, пийте чаша топла вода с лимон заран преди закуска.

5. Намалява кръвната захар

 8 изгоди от пиенето на вода с лимон за здравето и отслабването

Като отличен източник на витамин С, лимонът може да бъде потребен за хората с диабет. Той има невисок гликемичен показател и оказва помощ на тялото при контрола на равнищата на кръвната захар.

6. Намалява риска от сърдечните болести

Лимоните съдържат магнезий и калий, които спомагат за здравето на сърцето. Калият може естествено да намали кръвното налягане и да усъвършенства кръвообращението, което пък понижава риска от сърдечен удар и инсулт.

7. Предотвратява рака

Ракът е неконтролираният напредък на анормалните кафези и може да се развие в разнообразни елементи на тялото, в това число гърдите, белите дробове и бъбреците. Пиенето на вода с лимон може да понижи риска от развиване на рак и да помогне да се преборим с заболяването. Антиоксидантните свойства в лимоните подтикват растежа на здравите кафези и усъвършенстват функционалността на имунната система.

8. Намалява възпалението

Артрит, подагра и други проблеми със ставите са породени от инфектиране. Витамин С може да понижи равнището на възпалението в тялото, тъй че прибавянето на лимонен сок към водата може да облекчи признаците на артрит и сходни положения, които предизвикват ставна болежка и вдървеност.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР