Човешкият живот е много по-ценен от петрол и газ. Това

...
Човешкият живот е много по-ценен от петрол и газ. Това
Коментари Харесай

Архиепископ Минасян: Животът е по-ценен от петрол и газ

Човешкият живот е доста по-ценен от нефт и газ. Това е полуда, би трябвало да спрем. Такъв апел насочи архиепископ Рафаел Минасян от Арменската католическа черква, съобщи SIR (Servizio Informazione Religiosa).

Коментарът му беше изработен на фона на ескалиралото още веднъж напрежение в Нагорни Карабах. Над 300 души починаха в сраженията, а измежду жертвите има и цивилни. Тези, които губят живота си, доста постоянно са младежи – на възраст сред 18 и 24 години.

Минасян акцентира, че човешкият живот е доста по-ценен от петрола и не би трябвало да се рискува експлоадирането на война поради парични ползи. „ Загиналите са младежи на възраст от 18 до 24 години, бойци, ангажирани на фронта. Говоря за арменските жертви, само че от другата страна също има почтени хора, които умират и всичко се случва заради мръсна политика, която никой не може да спре. Моля ви, стига”, сподели архиепископът.

Най-тревожното е, че военните конфликти сред Азербайджан и Армения може да се трансфорат в катализатор за подклаждане на спорове, които в никакъв случай не са утихнали изцяло сред силите, изключително откакто Турция съобщи своята поддръжка за Баку. „ Ако не спрем тези непрекъснати офанзиви, може да има разширение на конфликта”, сподели Минасян. Арменската католическа черква оказва помощ на най-засегнатите от конфликтите в Нагорни Карабах.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР