Човешките същества могат да бъдат изключително щастливи и безкрайно нещастни

...
Човешките същества могат да бъдат изключително щастливи и безкрайно нещастни
Коментари Харесай

Ошо: Щастливият човек не се нуждае от никаква религия

 ошо

„ Човешките същества могат да бъдат извънредно щастливи и безпределно нещастни – и те са свободни да избират това. Тази независимост е изпълнена с рискове, тази независимост е доста сложна, тъй като отговорността е единствено ваша.

И с тази независимост се случва нещо, нещо се обърква. Човекът някак си се е оказал с главата надолу.

Хората търсят медитация. Медитацията е нужна единствено за това, защото  не сте избрали да сте щастливи. Ако сте избрали да сте щастливи, няма да имате потребност от медитация.

Медитацията извършва лечебна функционалност: в случай че сте болен, тогава имате потребност от лекарство. Но щом решите, че ще започнете да избирате благополучие, откакто сте решили да сте щастливи, няма потребност от повече медитация. Тогава медитацията стартира да се случва сама по себе си.

Има толкоз доста религии в света, защото  има толкоз доста нещастни хора. Щастливия човек не се нуждае от никаква вяра. Един благополучен човек няма потребност от храм, нито от черква – тъй като за щастливия човек  цялото битие става храм, всяко битие става черква.

Щастливия човек не прави нищо сходно на религиозна активност, тъй като целият му живот е набожен. Каквото и да вършиме в щастието, това е молитва – поклонение става работата ви;  самият ви  мирис е кондензиран с  достойнство, с берекет.

Щастието се случва, когато сте настроени в  сходство с живота си, „ подредени “ сте толкоз хармонично, че всичко, което вършиме, е в наслада. След това внезапно ще научите, че медитацията ви следва.

Ако обичате работата, която вършите, в случай че обичате метода, по който живеете, тогава вие сте медитативни. Тогава нищо не ви  разсейва. Ако нещо ви разсейва –  то просто демонстрира, че това, което вършиме, в действителност не ви е забавно.

Ошо

Далай Лама с епохално изказване за безполезността на религиите

 

Всички религии по света, с необикновен акцент върху любовта, състраданието, търпението, толерантността и прошката, могат да допринесат за развиването на духовните полезности, и го вършат. Но днешната световна действителност е…

Цялата публикация

Aмерикански безбожник желае от съда правото да се назовава Бог

 

Aмериканецът Бен  Харт съди началника на Транспортния  департамент на щата Кентъки Грег Томас, тъй като той му отказал  регистрационен номер на колата му, на който да пише  “IM GOD, което в…

Цялата статия
Източник: energetika-bg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР