Човекът, който сега има за задача да спаси Италия получи

...
Човекът, който сега има за задача да спаси Италия получи
Коментари Харесай

Ще спаси ли Италия Супер Марио?

Човекът, който в този момент има за задача да избави Италия получи прякора " Супер Марио " доста преди да стане президент на Европейската централна банка през ноември 2011 година, напомня Кристиано Тасинари от Euronews.

Оттогава този прякор в никакъв случай не е бил по-подходящ. Малко поради стоманения му темперамент (той остава сирак от двамата родители на 15-годишна възраст и взема решение да уважи паметта им, като се отдаде съществено на образованието си) и малко поради резултатите - доста и реализирани на всички влиятелни позиции.

" Спасителят на еврото "

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Европейската централна банка (ЕЦБ) ще резервира лихвените проце...

" Супер Марио " е най-много, тъй като Марио Драги се смята за " спасителят на еврото " от огромната рецесия на държавния дълг, която през 2010 година изложи на риск единната европейска валута, евентуално променяйки историята на цяла Европа. В това бурно време, през юли 2012 година, Драги твърдо съобщи: " Европейската централна банка е подготвена да направи всичко належащо за опазване на еврото и, повярвайте ми, ще бъде задоволително "

Тази известна фраза трансформира картите на масата. Но не за първи път Драги избавя обстановка, граничеща с невъзможното. Ето за какво го назовават още " индивидът на невъзможните подвизи ".

В началото на 90-те години, като общоприет шеф на Министерството на финансите, той се ориентира в рецесията на европейския валутен механизъм, избавя Рим от евентуално несъблюдение и управлява обширна стратегия за приватизация: всичко това, до момента в който абсурдът " Чисти ръце " потопява едно цяло потомство политици.

Той заема поста общоприет шеф на Министерството на финансите в продължение на 10 години с 9 разнообразни държавни управления, както отдясно, по този начин и отляво, след което прекарва съвсем 6 динамични години като шеф на Banca d`Italia (централната банка на страната).



На 74 години, които ще навърши на 3 септември, свенлив и светлинни години надалеч от римските салони на политиката, Драги на процедура беше липсващ от радара на необятната аудитория, откакто завърши мандата си в ЕЦБ, през октомври 2019 година Но името му циркулираше в обществото в продължение на месеци, в случай че не и години, като вероятен министър-председател или един ден, кой знае, президент на италианската република.

Всичко това се случва до момента в който типично италианските политически разтърсвания се смесват със здравната и икономическа рецесия, с цел да се образува " съвършена стихия ".

Той насочи искане за " излизане на фронта ", определение, скъпо на приятеля му Силвио Берлускони, който дълго време го поддържаше отпред на ЕЦБ.

След като се е разправил с доста държавни управления, както италиански, по този начин и европейски, Драги към този момент е от другата страна на барикадата – той самичък управлява държавно управление.

Драги застава отпред на италианското държавно управление " на премиера ", нещо като държавно управление на националното избавление. За следващ път Марио Драги ще опита да извърши нещо, което в случай че не невероятно, то е извънредно комплицирано.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР