Човекът, който се появява като Дарт Вейдър по време на

...
Човекът, който се появява като Дарт Вейдър по време на
Коментари Харесай

Костюм на Дарт Вейдър се продава за $2 млн.

Човекът, който се появява като Дарт Вейдър по време на кино министър председатели и събития за почитателите на сагата, на 14 май ще продаде на търг костюм, основан през 1979 година от дизайнерския екип на " Междузвездни войни ", оповестиха от аукционната къща " Бонхамс ". Дрехата е от 17 елементи и включва черната маска на злодея, чифт ботуши, мантия и връв. Очаква се цената на костюма да доближи 2 млн. $.

Продавачът е Брайс " Кермит " Елър, чийто бездънен глас му оказа помощ да си откри работа, явявайки се като Вейдър на министър председатели, сключване на книги и събития като връчването на награди на Американската кино академия от 1978 година насам.

Костюмът е една от дребното облекла на Вейдър, създадени през 1979 година от екипа на " Междузвездни войни " на Джон Молло в Лондон за кино лентата " Империята отвръща на удара ". Не е ясно дали някои елементи от продавания дизайнерски отбор са били употребявани при фотосите, преди да са дадени на Елър.

Компонентите на костюма са направени от кожа, вълна, коприна, фибростъкло и други материали. " Има няколко пласта и лишава към 25 минути, с цел да го сложиш, освен това ти би трябвало помощ ", посочи продавачът. Елър призна, че един път е изгубил схващане, откакто е носел костюма с часове и е бил обезводнен. Парамедиците са му помогнали, само че са желали да го разрежат. " Казах им: безусловно не! ", показа Елър.

Облеклото на Вейдър ще бъде част от обществена галерия, проведена с " Търнър класик мувис ", която ще стартира на 4 май. През 2017 година дроидът R2-D2, употребен в първия филм от поредицата, сниман през 1977 година, се продаде за $2,76 млн. Лазерният меч, употребен от героя Люк Скайуокър в сагата, доближи цена от 450 хиляди $.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР