Човек може да изпита задух, сърбеж, запушване на носа и

...
Човек може да изпита задух, сърбеж, запушване на носа и
Коментари Харесай

Ефективни начини да се отървете от опасната плесен у дома

Човек може да изпита зной, сърбеж, задръстване на носа и други неприятни признаци поради плесен в къщата или жилището, предизвести терапевтът Линар Ярулов.

Идеалните условия за размножаването на плесените са мокрота и мрачевина , споделя лекарят. По думите му гъбичките порастват по стените и таваните, по дървото и текстила и могат да се появят във всяко помещение, само че мухълът е изключително публикуван в банята.

" Токсините на плесените могат да провокират зной и нараснала температура при хора с алергии или астма, като в крайни случаи се постанова да се обърне здравна помощ. Ако мухълът не бъде отхвърлен, съществува висок риск от обостряне на хронични болести, както и от развиване на гъбични инфекции - от увреждане на дихателните пътища до токсични увреждания на стомашно-чревния тракт ", споделя Линар Ярулов.

Първата стъпка в битката с мухъла е да се отстрани източникът на влага , споделя Ярулов. За целта според него е належащо постоянно да се проветряват пространствата и да се почистват.

Ако мухълът е заел огромна повърхност или в случай че опитите за независимото му премахване са несполучливи, ще са нужни специфични средства на основата на хлор, киселини и калиев перманганат. В изключително тежки случаи е належащо да се обърнете към експерти, с цел да не си навредите с токсични средства, заключи лекарят.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР