Членовете на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет препоръчаха на

...
Членовете на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет препоръчаха на
Коментари Харесай

Отлагат откритите съдебни заседания

Членовете на Съдийската гилдия на Висшия правосъден съвет предложиха на aдминиcтpaтивнитe pъĸoвoдитeли нa cъдилищaтa откритите правосъдни съвещания да ce oтлoжaт с дo eдин мeceц.

Решението е в отговор на заповед на министъра на опазването на здравето от 8 март, когато бяха оповестени първите за България случаи на инфектирани с Covid-19. Това изясни представляващият Висшия правосъден съвет Боян Магдалинчев: " Като ще продължат да се преглеждат делата, които са на закрити съвещания по принцип, и по наказателните, ограниченията за неотклонение, процедурите по  неплатежоспособност. Тоест няма стопроцентово неразглеждане на делата, а единствено във връзка с тези, които са в намерено съвещание и е обвързвано с явяване на страни, очевидци и лица в правосъдна зала ".

Вчера стана ясно, че в Габрово, където бяха открити два случая на инфектирани с Covid-19, ръководителят на окръжния съд Веселина Топалова е издала заповед, с която до второ разпореждане са анулирани правосъдните съвещания, оповестява БНР. Заповеди за прекратяване на всевъзможни всеобщи събития има издадени и в други звена на правосъдната власт.

Съдебни здания в столицата и в страната всеобщо се дезинфектират, а на обособени места се мери и телесната температура.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР