Членовете на Европейския парламент призовават да се обмисли сериозно възможността

...
Членовете на Европейския парламент призовават да се обмисли сериозно възможността
Коментари Харесай

Европарламентът настоя за военна помощ за Украйна толкова дълго, колкото е необходимо

Членовете на Европейския парламент приканват да се обмисли съществено опцията за доставка на изтребители, хеликоптери, подобаващи ракетни системи и доста увеличение на боеприпасите за Украйна, съобщи пресслужбата на институцията.

В резолюция, с която се отбелязва една година от войната на Русия против Украйна, евродепутатите изрично осъждат експанзията на Москва и удостоверяват своята взаимност с народа и държавното управление на Украйна.

Те удостоверяват поддръжката си за даване на военна помощ на Украйна толкоз дълго, колкото е належащо, и приканват да се обмисли съществено опцията за доставяне на Украйна със западни изтребители, хеликоптери и подобаващи ракетни системи и доста увеличение на доставките на за Киев.

Украйна би трябвало да може освен да се пази, само че и да си възвърне цялостния надзор върху цялата си интернационално приета територия, считат членовете на Европейския парламент.

Повече наказания

Резолюцията приканва страните членки да одобряват против Русия и нейните съдружници до края на февруари и доста да разширят обсега му.

В резолюцията се упорства също по този начин Европейски Съюз, страните членки и техните съдружници да създадат по-ефективни към този момент въведените наказания и да подхващат незабавни стъпки за блокиране на всеки опит за заобикаляне на тези ограничаващи ограничения.
В вероятност членовете на Европарламента упорстват за довеждане докрай на правния режим, който разрешава конфискуването на съветски активи, замразени от Европейски Съюз. След това тези активи би трябвало да бъдат употребявани за възобновяване на страната и за обезщетяване на жертвите на съветската експанзия. Те също по този начин акцентират, че след края на войната Русия ще би трябвало да изплати съществени компенсации, с цел да способства доста за възобновяване на Украйна.

Преговори за участие

Парламентът акцентира още, че съветската нападателна война промени радикално геополитическото състояние в Европа, " което постанова смели, ексцентрични и всеобхватни решения в региона на политиката, сигурността и финансите от страна на Европейски Съюз ".

Във връзка с това евродепутатите още веднъж показват поддръжката си за решението на Европейския съвет да даде на Украйна статут на страна кандидатка за участие в Европейски Съюз през лятото на предходната година.

Те също по този начин приканват Украйна, Комисията и Съвета да работят за започване на тази година, като в същото време акцентират, че присъединението към Европейски Съюз също остава развой, учреден на достолепия, който изисква осъществяването на съответните процедури и открити критерии.

Резолюцията беше призната с 444 гласа " за ", 26 гласа " срещу " и 37 " въздържал се ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР