Членовете на екипажа на отвлечения от хутите товарен кораб Галакси

...
Членовете на екипажа на отвлечения от хутите товарен кораб Галакси
Коментари Харесай

Моряците от Galaxy Leader са получили разрешение за ограничени контакти със семействата си

Членовете на екипажа на отвлечения от хутите товарен транспортен съд " Галакси лийдър ", измежду които са и двама българи, са получили позволение за " лимитирани контакти " с техните фамилии. Съобщението е от компанията притежател на плавателния съд, предава Ройтерс.

Капитанът на кораба и първият помощник-капитан на кораба са българи. 25-членният екипаж включва още моряци от Украйна, Филипините, Мексико и Румъния.

" Безопасността и благосъстоянието на членовете на екипажа остават значими приоритет както за притежателите, по този начин и за мениджърите (на нашата компания), и лимитираните контакти, които са позволени на членове на екипажа с техните фамилии, навеждат на мисълта, че с моряците се отнасят толкоз добре, колкото може да се чака при тези условия ", сподели в изказване записаният на остров Ман притежател " Галакси маритайм " (Galaxy Maritime).

Иначе корабът плава под флага на Бахамските острови и е нает от японската компания " Нипон Юсен " (Nippon Yusen).

" Задържаните 25 членове на екипажа нямат никаква връзка със сегашната обстановка в района ", акцентира компанията притежател на отвлечения транспортен съд. Тя означи, че " нищо не може да се реализира с по-нататъшното им задържане ".

Хусите направиха няколко офанзиви против кораби в Червено море след експлоадирането на спора сред Израел и " Хамас " преди близо два месеца в символ на поддръжка за палестинското ислямистко придвижване, което атакува еврейската страна на 7 октомври. Подкрепяните от Иран йеменски бунтовници насочиха редица претенции, свързани с войната в линията Газа, като изискване, с цел да освободят " Галакси лийдър ".

Вчера Съединените щати, Япония и Бахамските острови приканиха на среща на Международната морска организация за безусловното освобождение на кораба с двама българи в екипажа.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР