Членът на Изпълкома на Българския футболен съюз - Йордан Лечков,

...
Членът на Изпълкома на Българския футболен съюз - Йордан Лечков,
Коментари Харесай

Лечков нападна съдийка и се изказа по темата Бербатов

Членът на Изпълкома на Българския футболен съюз - Йордан Лечков, даде изявление за предаването " Арена Спорт ", в което разяснява решението на Софийски градски съд за назначението на ексклузивен конгрес на БФС на 12 октомври.

Бившият футболен национал разгласи, че това решение погазва устава на БФС, подобен конгрес може да бъде обжалван, а това ще значи, че настоящето управление ще остане на поста си до момента в който текат делата. Той се скара на двамата водещи, че са разубедили него, а и други хора, от желанието да са кандидатират за президент на БФС с изказванието, че футболната общност приема единствено Димитър Бербатов като опция.

" Една съдийка погази Устава на БФС с решението си да назначи ексклузивен Конгрес. Има много пропуски в това решение. Най-важното е, че в насрочването на този конгрес в дневния ред не е посочена точка за бюджета за идната година, в случай че изобщо има подобен конгрес. Ние не се опасяваме от провеждането на конгрес. Според Устава конгрес се провежда от президента на БФС, със съответния дневен ред. На Изпълкома ние гласувахме постоянен Конгрес на 18 март 2022 година, което е съобразено с Устава. За следващ път приканвам: Уважаеми хора, гледайте Устава ", стартира той.

" Нека изчакаме 2-3 дни, с цел да забележим какво ще стане. Мисля, че ще има развиване. Влязохме в проблем, от който футболът няма изгода. Вместо да се концентрираме върху хубавите неща във футболно отношение, ние гледаме отново към отрицателното. Много хора бяха лоялни с подаването си на оставка дружно с президента Борислав Михайлов, а по-късно се отдръпнаха и бяха подготвени за претенденти за президенти. Това не го разбирам. Това е липса на преданост. Трябва да си предан преди всичко към футбола, а по-късно към хората, с които си работил дълги години ".

" Защо би трябвало да се концентрираме единствено към Бербатов и думата " смяна " и тя би трябвало да е обвързвана с неговото име. Тъкмо се бях навил да се кандидатирам, а вие ме спирате с думите, че футболната общност виждала единствено Бербатов като опция. Така спирате и други претенденти. Важно е кой, с кого и по какъв метод. Нека всеки има платформа, с цел да има изясненост. Ако се организира изключителният Конгрес на 12 октомври, то решенията му сигурно ще бъде обжалвани и ще навлезем в една огромна каша. Това значи, че ние ще бъдем на същите позиции още четири години, освен това без конгрес ".

" Тези млади момчета имат огромни триумфи като кариери, само че нямат управнически опит. На мен този ексклузивен конгрес ми наподобява на замяна. Задачата на БФС не е да строи игрища и терени. Това са отговорности на страната и общините. Най-важните неща за смяна в българския футбол е смяна в закона за финансиране на спорта ", сподели Лечков.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР