Читателят на сигнализира за нередности в хематологичния център в града

...
Читателят на сигнализира за нередности в хематологичния център в града
Коментари Харесай

Бивш полицай не е допуснат да дари кръв във Варна, подозира корупционна схема

Читателят на алармира за нередности в хематологичния център в града

Причината - бил над 60-годишна възраст

Банда от петима души, търгувала с кръв в София, бе разрушена при акция на полицията, жандармерията и ГДБОП преди 10-ина дни. Бе открито, че групата набирала донори против 50 до 100 лева, а продавала плазмата за до 1000 лв.. Специализираната прокуратура им повдигна обвинявания и ги остави в ареста за 72 часа.

Оказа се, че и в други градове има сходни нередности. С редакцията се свърза читателят от Варна Валентин Димов, който твърди, че лекарка от екипа не е позволила той да подари кръв.

“Редовен кръводарител съм от години. През април ми се наложи да дам кръв за другар. Отивам в кръвния център и попадам на лекарка, за която по-късно ми споделиха, че основава проблеми на някои от искащите да оказват помощ. Така и стана - отхвърли ми правото да даря, тъй като съм бил над 60 година и съм претърпял интервенция на коляното преди две години ”, споделя 61-годишният Димов.

Той признава, че няма по какъв начин да потвърди казаното, само че е получил информация, че въпросната лекарка преднамерено не позволява доброжелателни донори, с цел да даде тази опция на мъже извън, които оферират услугите си против възнаграждение и чакат всекидневно на опашки.

Схемата с продажбата на кръв не е загадка, само че чиновници от кръвния център споделят, че не знаят за ангажименти сред родственици на пациенти и платените кръводарители. Заради дефицита на кръв при незабавни случаи околните на изпаднал в потребност пациент са принудени да платят на непознати.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР