Чистенето понякога се налага всеки ден, особено в помещенията, в

...
Чистенето понякога се налага всеки ден, особено в помещенията, в
Коментари Харесай

Колкото и да внимаваме, това са 7 неща, които остават непочистени у дома

Чистенето от време на време се постанова всеки ден, изключително в пространствата, в които прекарваме по-голяма част от всекидневието си. Основното разчистване се случва на всеки сезон, само че сигурни ли сме, че почистваме вярно всички елементи? Има някои предмети и места, за които просто не се сещаме, че може да събират толкоз прахуляк и нечистотии. Нека забележим кои 7 неща най-често забравяме да почистим у дома:

Вентилационните отвори в сушилнята
Как да почистим дейно у дома единствено със сок от лимон
Лимоновият сок също ли е мярка, която ще помогне за почистването на дома и ще се погрижи за хигиената в кухнята? Разбира се! Лимоните с...

Ако разполагате със сушилня у дома, то тя също изисква грижи за вярно изсушаване на облеклата, както и за по-дълга употреба. За да постигнете това обаче е нужно да не пропускате и значими детайли при почистването й – такива са вентилационните отвори да вземем за пример. Мъхът от облеклата се отделя в специфични дюзи, които изискват своето разчистване за вярната работа на уреда. Почиствайте постоянно тези елементи, с цел да си спестите задръстване или струпване на разнообразни микроби и бактерии.

Тобрички за многократна приложимост

Ако към този момент сте отвикнали от прекомерната приложимост на найлоновите торбички и тяхното закупуване на всички места и сте ги заменили с пазарски торби от плат – супер, движите се в вярната посока. Но колкото и нищожно да ви се коства, че те от време на време се изцапват, не неглижирайте това и ги изпирайте след всяко потребление. По тях остават разнообразни микроби от замърсяванията на открито. 

Поставки в банята 

Поради по-високите равнища на влага и топлота, в банята разпространяването на бактерии е доста по-завишено. Затова е редно да почистваме постоянно фугите, плочките, мивката, само че и аксесоарите към нея. Например поставките за сапун, четки за съби, шампоани и други такъми. В тях се наслагват разнообразни нечистотии и замърсявания, тъй че почиствайте допустимо най-често тези сектори.
Всяка стопанка би трябвало да знае: Как се почистват тези съдове
Използваме кухненски принадлежности всеки ден и не обръщаме доста внимание на положението им. Въпреки постоянното миене, те стартират да наподобява...

Каналът на мивката

И по-конкретно, в случай че сте сложили решетка в мивката, която служи за премахване на замърсяванията, с цел да се избегне задръстване на канала, знайте, че нейното постоянно разчистване е наложително. В тях се събират най-различни микроби от обособените храни и боклуци, което може да докара до разпространяването им при непочистване. Дори и да нямате такава решетка, почистването на канала на мивката е доста целесъобразно.

Съдомиялната машина

Разбира се, съдомиялната е пръв асистент на домакините, само че не трябва да разчитаме на нея 100%. За да прави работата си чудесно, е належащо да я почиствате и дезинфекцирате постоянно. Празен курс с равни елементи оцет и вода е подобаващ за тази цел.

Филтрите на климатика
6 места в жилището, които рядко се сещаме да почистим
Дори по време на главно разчистване на дома мнозина не обръщат внимание на такива дреболии като дръжки на шкафове, бутона на казанчето...

Тези филтри улавят и най-малките прахови частици и с цел да не рискуваме здравето си, е добре да ги почистваме най-малко един път седмично. 

Средства за разчистване – прахосмукачки, мопове, метли

Естествено, по тях се насъбират редица замърсявания, които в случай че не премахнете след потреблението им – ще разпространите още веднъж из къщата.

Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР