Чиновниците няма да се радват на обичайното повишение на заплатите,

...
Чиновниците няма да се радват на обичайното повишение на заплатите,
Коментари Харесай

Порязаха чиновниците

Чиновниците няма да се радват на нормалното покачване на заплатите, с което са привикнали през последните години. От началото на новата година те ще продължат да получават същите хонорари, до момента в който пристигна на власт постоянно държавно управление, което да предложи нови политики и одобри нов бюджет. Засега ще работи законът за държавната хазна от 2022 година, взеха решение депутатите от бюджетната комисия в Народното събрание, като одобриха предлагането на служебния министър на финансите Росица Велкова.

Ден по-рано народните представители от икономическата комисия също гласоподаваха удължение на главните параметри, заложени в плановете за 2022 година Предстои законът да влезе за гласоподаване в пленарна зала, като сред първо и второ четене депутатите могат да създадат промени.
-->
С удължаването на бюджета размерът на минималната заплата от 710 лв. също би трябвало да остане без смяна. С това обаче не са съгласни синдикатите. Те желаят от 1 януари нарастване на минималното заплащане на най-малко 850 лв., което да не се полза с налози. В поддръжка на настояванията си двата синдиката провеждат протестен протест и автошествие в София.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР