Чили, необятната държава, разположена между Тихия океан и Андите, се

...
Чили, необятната държава, разположена между Тихия океан и Андите, се
Коментари Харесай

Две екзотични ястия от далечно Чили

Чили, необятната страна, ситуирана сред Тихия океан и Андите, се слави освен със своята девствена природа, само че и със своята екзотична кухня.

Смесица сред античните индиански обичаи и кулинарните умения на новодошлите европейци, чилийската кухня се отличава със своето разнообразие от аромати и техники. Ето за какво тук сме Ви избрали 2 забавни обичайни за Чили предписания, които в същото време са доста вкусни и лесни за осъществяване:

Ароматно алкохолно пиле

 Чилийска кухня

Необходими артикули: 1 цяло пиле, 2 с.л. масло, сокът на 1 лимон, 750 мл качествено бяло вино, 1 глава лук, 3 скилидки чесън, 100 мл коняк, сол и черен пипер на усет, няколко стръка свеж кориандър

Начин на подготвяне: Пилето се измива добре, отцежда се и се натрива със сол. Прави се примес от лимоновия сок и разтопеното масло и с нея се намазва птицата. Лукът се пъха в нея, без да се нарязва, пилето се поставя да се вари цяло във виното. Когато е готово, се разрязва, бульонът, в който се е варило, се прецежда и към него се прибавят обелените и нарязани на едро скилидки чесън, нарязаният на ситно кориандър и конякът.

Когато сосът се сгъсти, се прибавя малко сол и черен пипер на усет. Нарязаното на порции пиле се залива с готовия алкохолен сос и се сервира. За декорация можете да добавите във всяка паница по клонче свеж кориандър, а за гарнитура - зеленчуци по желание.

 Десерт с кайсии

Чилийски десерт със сушени кайсии

Необходими артикули: 550 г сушени кайсии, 550 г царевична каша, приготвена от царевично брашно и вода, 350 г захар, 3 с.л. желатин, 500 мл сметана

Начин на подготвяне: Кайсиите се заливат със студена вода и се оставят да престоят по този начин 30 часа, след което се поставят да се варят дружно със захарта. При цялостното им омекване се изваждат, отцеждат се от водата и се нарязват на кубчета.

Желатинът се разтваря на водна баня, сметаната се разрушава с миксер и се подготвя царевичната каша. В подобаващи десертни купи или чаши се изсипва от кашата, плодовете и най-отгоре равни количества желатин и сметана. Оставете и малко кайсии, с цел да украсите от горната страна десерта.

Друг вид е да употребявате плодов сироп, настърган шоколад или сладолед. Не забравяйте обаче, че преди поднасянето на екзотичния плодов десерт би трябвало да го оставите да се изстуди за към 5 часа в хладилника.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР