Четвъртото издание отново помага на хората със специфични възможности да

...
Четвъртото издание отново помага на хората със специфични възможности да
Коментари Харесай

„Споделените игри“ дадоха старт на 24-часово благотворително бягане до Копитото и обратно

Четвъртото издание още веднъж оказва помощ на хората със характерни благоприятни условия да спортуват

Символичното начало бе сложено на Игликина поляна по време на обичайните „ Споделени игри “, в които деца в неравностойно състояние получават упътвания и опция да спортуват, подпомагани от свои връстници възпитаници.

За четвърта поредна година „ Споделените игри “ демонстрираха, че планината е за всички и дружно можем да бъдем по-толерантни и ангажирани към хората със специфични потребности и техните проблеми в актуалното общество. Над 280 деца се включиха в спортния празник, проведен на Игликина поляна от „ София – европейска столица на спорта“, Национална спортна академия „ Васил Левски “, Сдружение „ ПараКидс “ и дирекцията на Природен парк „ Витоша “ за Празникът бе открит от Андрей Ковачев – евродепутат и член на групата на ЕНП. Приветствия към участници и присъстващи насочиха още представители на Природен парк „Витоша“, сдруженията „ Паракидс “ и Вертикален свят “, както и европейският младежки първенец по таекуондо Калоян Бинев – едно от лицата на самодейност „ София – европейска столица на спорта “ за тази година. Всички те пожелаха на децата да се забавляват със спортните и туристически интензивности и благодариха за мощната отдаденост на благородната идея. След това символичният старт на 24-часовото тичане бе даден от Анатоли Илиев – зам.-председател на „ София – европейска столица на спорта “ преди групата бегачи да се насочи към маршрута „Княжево“ – Копитото, с самодейността „ 24 часа Копитото – CHARITY за децата първенци “ за втора поредна година група смели спортисти, подкрепящи „ПараКидс“, вършат опит за тичане в продължение нацяло денонощие, като задачата тази година е набиране на средства за присъединяване в Европейските летни игри за деца и младежи с увреждания „Emil Open“, които ще се състоят от 22 до 25 юни 2022 в Бърно, Чехия. Фондация „ София – европейска столица на спорта “ подари през днешния ден за идеята 500 лева, с които да подкрепи спортуването на децата със специфични потребности.

За втора поредна година към участниците се включиха млади таекуондисти от Централния полицейски клуб за да приобщят към спорта хората в неравностойно състояние. Продължи и съдействието със Столична библиотека, която още веднъж придвижи с „ библиобусчето “ книгите в планината.

Децата получаваха безвъзмездни абонаментни карти и илюстровани книжки, а за всеки имаше подарък раничка и специфична грамота от сътрудниците от „ Декатлон “.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР