Четиринадесет души бяха арестувани днес при полицейска операция в Барселона

...
Четиринадесет души бяха арестувани днес при полицейска операция в Барселона
Коментари Харесай

Арестуваха 14 души при антитерористична операция в Барселона

Четиринадесет души бяха задържани през днешния ден при полицейска интервенция в Барселона и прилежащото градче Игуалада, в североизточната испанска област Каталуния, против терористична клетка, подозирана, че е готвела атентат, съобщи Франс прес, като се базира на районната полиция.

"Намерението на клетката е било да извърши атентат, само че още се опитваме да разберем кои обекти " може да са са били цели, сподели представител на каталунската полиция Мосос д`Ескуадра.
Тринадесет души са арестувани в Барселона и един - в Игуалада, посочи представителят, без да даде детайлности за националността, възрастта и профила на задържаните.

Около 6 ч. тази заран (7 ч. българско време) районната полиция разгласи, че е почнала "антитерористична " интервенция, в хода на която е направила в Барселона и Игуалада 6 обиска, множеството от които в центъра на каталунската столица.
Над 100 тежко въоръжени сътрудници с маски вземат участие в интервенцията, провеждана по заповед на арбитър следовател от мадридския профилиран углавен съд, който се занимава с каузи против тероризъм, "терористични закононарушения " и "престъпни организации ".

В края на годината, по време на празниците, Барселона бе сложена в положение на паника след предизвестие от американските управляващи за риск от атентат, напомня Франс прес.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР