Четиримата от АББА поведоха класация 38 години, след като групата

...
Четиримата от АББА поведоха класация 38 години, след като групата
Коментари Харесай

АББА отново на върха – 38 години по-късно

Четиримата от АББА поведоха ранглиста 38 години, откакто групата се разпадна. Ново изследване от уеб страницата „ StubHub “ откри, че огромна част от международните меломани най-много желаят да видят още веднъж шведския квартет. 40% от участниците в музикалната анкета са дали своят вот за завръщането на Бени Андершон, Ани-Фрид Люнгста, Агнета Фелтскуг и Бьорн Улвеус. Групата се разпадна през 1982-а, въпреки че музикантите настояват, че са просто в отмора и скоро имат намерение да се завърнат. През 10-годишната си кариера АББА вечно оставя своя отпечатък в международната музкална промишленост и е най-успешната групировка, взела участие в миналото в „ Евровизия “.

На второ място в класацията на групите, които почитателите желаят да видят още веднъж, се подреди „ Оейзис “ с 28% гласоподаватели. Бендът се разпадна през 2009-а след 18-годишна кариера. Трети са младоците от „ Уан дайрекшън “ с 18%. След като съвсем завоюваха английския „ Х Фактор “, те превзеха международната сцена и се трансфораха в същинска музикална сензация. Само за 6 години момчетата завоюваха съвсем 200 награди. Групата излезе в „ отмора “ през 2016-а и от този момент не е била дейна. Наскоро се завъртяха случове, че музикантите ще се съберат по време или след края на пандемията, само че за момента няма официлана информация по тематиката.

Четвърти са англичаните „ The Verve “ с 14%. Рокаджиите от Острова се разделиха през 2009-а след спорна 19-годишна кариера. Челната петица закриха ирландците от „ Бойзоун “ с 13%. Групата беше учредена през 1993-а и първият й разпад беше през 2000-а. През 2007-а се събраха за 4 години, след което отново се разделиха. След още два опита момчетата се отхвърлиха дефинитивно през 2019-а.

На шесто място застават рокаджиите от „ The Smiths “ с 12%. Групата се разпада през 1987-а след къса, само че много сполучлива 5-годишна кариера. Критиците оповестяват бенда за една от най-важните обединения на своето десетилетие. През 2012-а списание „ Ролинг стоун “ включва четирите тави на „ The Smiths “ в класацията си „ 500-те най-велики албума на всички времена “. Седми са дамите от „ Дестинис чайлд “ – също с 12%. Бионсе, Мишел Уилямс и Кели Роуланд имаха зашеметяваща 16-годишна кариера с доста триумфи. Момичетата се разделиха през 2006-а, с цел да гонят независими кариери. Осми, още веднъж с 12%, са австралийците от „ Crowded House “. Рокаджиите слагат началото през 1985-а и през годините са се разпадали и събирали няколко пъти. Окончателният завършек на групата е през 2016-а. През 2019-а беше оповестено, че ще бъде образуван нов състав на бенда, в който обаче ще влязат синовете на някои от някогашните членове.

Предпоследни са мадамите от „ Шугабейбс “ с 11%, които се разпаднаха през 2011-а. Феновете изненадващо извадиха шанс в този случай – групата разгласи, че работи по нова музика, която ще се появи след края на пандемията. Последна, също с 11% “, се подрежда „ Ноу даут “. Групата на Гуен Стефани се образува през 1986-а. Музикантите издават дебютния си албум през 1992-а, само че съумяват да се разпишат в международните ранглисти чак с третата си тава „ Tragic Kingdom “. Групата публично не се е разпаднала, само че множеството музиканти имат солови кариери и по нищо не проличава, че скоро имат намерение да се съберат.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР