Четирима са официално кандидатите да закупят търговска банка Виктория -

...
Четирима са официално кандидатите да закупят търговска банка Виктория -
Коментари Харесай

При поредната процедура: Четирима кандидати за ТБ Виктория

Четирима са публично претендентите да закупят комерсиална банка " Виктория " - дребната сестра на банкрутиралата " Корпоративна комерсиална банка " (КТБ), сочи известие на Фонда за гарантиране на влоговете в банките. Процедурата по събиране на предложения завърши в петък, а имената на претендентите бяха оповестени през днешния ден.

Това е следващият опит, в който ФГВБ се пробва да продаде банката, която Цветан Василев закупи малко преди рецесията с КТБ. Последната процедура бе прекъсната, а на 29 юни бе оповестена нова.

Кои са претендентите?

Сред тях има две български банки, благосъстоятелност на две дами: Инвестбанк и Българо-Американска Кредитна Банка. Първата е на Петя Славова, която е притежател и на " Феста Холдинг " АД, а втората - на Цветелина Бориславова.

Кандидат за покупател е и Вабо Интернал АД. Компанията е записана на 18 юли т.г. и в съвета на шефовете влизат предприемачът Васил Божков, както и Георги Попов и Мирослав Илиев.

Четвъртият претендент е група вложители: Kerbler Holding GmbH, Imfarr Beteiligungs GmbH и Green Finance GmbH

От Фонда показаха, че " следва разбор и оценка на профила на претендентите, предоставените от тях писма за интерес, включваща съпътстваща информация, както и консултация с надзорния орган - Българска национална банка ".
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР