Четирима българи са били арестуване от гръцката полиция, след като

...
Четирима българи са били арестуване от гръцката полиция, след като
Коментари Харесай

Гърция арестува четирима българи за фалшиви PCR тестове

Четирима българи са били арестуване от гръцката полиция, откакто на влизане през ГКПП " Кулата-Промахон " са показали PCR проби за COVID-19, оповестява БНР.

Проверяващите се усъмнили в редовността на документите и е била направена инспекция за удостоверение от българската лаборатория, изписана на подправените проби. Българските жители - трима мъже и една жена, са задържани, след което са им направени бързи антигенни проби, които са били негативни.

Влизането в Гърция става единствено след показване на отрицателен PCR тест, който би трябвало да е изработен не повече от 72 часа преди този момент.

И защото рестриктивните мерки и условията за пътуващите в другите страни не престават, Европол предизвести, че все по-голяма става вероятността подправянето на проби и здравни сертификати да стане обект на престъпни организации за противозаконни облаги.

Европейската полицейска конструкция дава и няколко образеца за разкрита търговия с подправени проби на пътуващи.

- Разкрит и премахнат е незаконен кръг, който продавал отрицателни проби на пасажери на летище " Шарл де Гол " в Париж;

- Във Англия фалшификатори са хванати да продават подправени COVID-документи по 100 паунда единия;

- През декември испанската полиция задържа лъжец за продажба на подправени негативни резултати от проби против 40 евро единия.

" Заради необятното разпространяване на технологиите под формата на принтери с висока резолюция и друг програмен продукт, измамниците могат да създават висококачествени имитации и подправени документи - написа още Европол. - Държавите-членки на Европейски Съюз се предизвикват да споделят с Европол всякаква информация за престъпни действия, свързани с подправени проби за COVID-19 ".

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР