Четирима арестувани в Сърбия за търговия с фалшиви документи за

...
Четирима арестувани в Сърбия за търговия с фалшиви документи за
Коментари Харесай

Търговия с българско гражданство и в Сърбия

Четирима задържани в Сърбия за търговия с подправени документи за издаване на българско поданство. Чрез тях клиентите опитвали да потвърдят, че имат български генезис. От известие на уеб страницата на сръбското Министерство на вътрешните работи излиза наяве, че са задържани чиновник на общината в Пирот, доктор от Димитровград и двама сръбски жители.


Двама от арестуваните Далибор Миланов и доктор Ален Исич са от сръбския Димитровград и са с български генезис. Лекарят е махленски, че е бил медиатор и е издавал погрешни медицински свидетелства, които в следствие са представяни пред общината в Пирот, с цел да се получи документ за съществуване на български генезис в родословното дърво.

Според Небойша Иванов, който е ръководител на Управителния съвет на Културно-информационнния център на българите, Далибор и Ален са уважавани и добре познати в Димитровград, а в какво тъкмо ги упрекват още не се знае.
Небойша Иванов, ръководител на УС на КИЦ - Цариброд: Смятам, че в понеделник когато излезе обвиняването, всичко ще знаем.
Сънародниците ни от Западните околности, които желаят да получат българско поданство, най-често потвърждават българския си генезис с документ от общината, който удостоверява, че някой от предците им е бил българин.
Небойша Иванов, ръководител на УС на КИЦ - Цариброд: Български генезис се потвърждава с документи - дали е акт за раждане, или други документи, които демонстрира и евентуално, щом е включен и този от общината е правил това, което е неправилно - подправено да потвърждава, че човек има български генезис.
Само през последната година има няколко десетки случая, когато жители на Сърбия са желали българско поданство и то им е отказано. Причината - открито е, че документите за генезис не са достоверни или пък събитията посочени в тях не дават отговор на истината. Разследването в Сърбия няма общо с арестите в Държавната организация за българите в чужбина.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР