Четирикратната световна шампионка по художествена гимнастика Александра Солдатова спира временно

...
Четирикратната световна шампионка по художествена гимнастика Александра Солдатова спира временно
Коментари Харесай

Солдатова спира временно със спорта

Четирикратната международна шампионка по художествена гимнастика Александра Солдатова стопира краткотрайно с дейната си спортна кариера, с цел да се лекува от булимия, заяви ТАСС. Гимнастичката призна обществено, че през последните две години страда от заболяването. Тя пропусна международното състезание по художествена гимнастика в Баку през септември предходната година, а преди този момент загуби схващане по време на шампионат в Португалия.

" След европейското през 2019 година започнах лекуване в болница, само че бързо се почувствах добре и помислих, че съм подготвена още веднъж да упражнявам. Това беше моя неточност, тъй като заболяването се върна още веднъж и Ирина Винер сподели, че би трябвало да се церя, тъй като здравето е по-важно от всичко. Тези две години и половина бяха доста тежки. Пропуснах европейското през 2018-а поради травма, тялото ми беше доста нежно ", описа Солдатова пред ТАСС.

Многократната европейска шампионка означи, че ще възобнови тренировки и ще се състезава още веднъж, когато се възвърне здравословно.

" Ще направя пауза в кариерата, в този момент би трябвало да се церя. Професионалният спорт и булимията са несъвместими. Но треньорите ми знаят, че желая да се върна и още веднъж да упражнявам ", приключи Солдатова. Преди дни медиите в Русия оповестиха, че гимнастичката е протегнала ръка на живота си, като е срязала вените на лявата си ръка. Солдатова опроверга това известие, като даже се закани да бъде на надпреварите от Гран при в Москва този уикенд.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР