Четиридневните тържества във Великобритания по случай платинения юбилей (70 години

...
Четиридневните тържества във Великобритания по случай платинения юбилей (70 години
Коментари Харесай

Грандиозно шествие в Лондон за 70-годишнината на трона на Елизабет II

Четиридневните тържества във Англия по случай платинения празник (70 години на трона) на кралица Елизабет Втора приключват в неделя с грандиозно шествие в центъра на Лондон, като в уличните празненства в цялата страна се чака да се включат десетки хиляди души, съобщи Ройтерс.

Повече от 100 " национални звезди " - от някогашния футболист Гари Линекер през артиста Ед Шийрън до куклата на измислена алена лисица от английско детско предаване, Базил Бръш, ще се причислят към военните оркестри, изпълнителите и танцьорите в столицата.

Шествието, което ще повтори маршрута, по който 96-годишната кралица е минала в деня на коронацията си през 1953 година, има за цел да пресъздаде другите десетилетия от нейния рекордно дълъг престой на трона.

Ще има също поредност от " Големи юбилейни обеди " в цяла Англия с близо 16 000 улични празненства, а още близо 600 са планувани по целия свят, в това число в Канада, Бразилия, Нова Зеландия, Япония и Южна Африка.

Неделя е последният ден от тържествата по случай платинения празник на английската кралица. Снощи престолонаследникът, 73-годишният наследник на Елизабет Втора принц Чарлз, отдаде персонално своята респект към майка си на блестящия поп концерт пред Бъкингамския замък.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР