Четири заповеди във връзка с удължаването на извънредната епидемична обстановка

...
Четири заповеди във връзка с удължаването на извънредната епидемична обстановка
Коментари Харесай

Здравният министър издаде 4 нови заповеди за извънредната обстановка до 30 юни

Четири заповеди по отношение на удължаването на изключителната епидемиологична конюнктура от 15 до 30 юни издаде здравният министър, заяви Министерството на здравеопазването.
Първата касае наложителната изолираност и/или болнично лекуване при доказани случаи на Covid-19, както и карантинирането на контактните лица. След изписване от лечебното заведение лицата, диагностицирани с ковид, остават 14, а не 28 дни в домашна изолираност.
Носенето на маска или друго защитно средство остава наложително в публичния превоз, в аптеки и лечебни заведения. На всички други публични места носенето на маска е целесъобразно.
Считано от 15 юни до 30 юни не се позволяват визитите в нощни заведения, пиано-барове, нощни питейни заведения, клубове и други сходни. В същия интервал не се позволява провеждането на групови празненства на закрито с наличието на повече от 10 души, в т. ч. сватби, балове, кръщенета и други. Със същата заповед се позволява провеждането на спортни мероприятия навън и закрито при претовареност на местата до 50% от общия им потенциал и настаняване на фенове минимум през една седалка или при отдалеченост от 1,5 м.
Друга заповед е за слагане под карантина на идващи у нас лица, считано от 15 юни. Всички лица, които идват на територията на Република България от Кралство Швеция, Обединено кралство Англия и Северна Ирландия, Кралство Белгия, Република Португалия и Нидерландия, както и от всички трети страни, като се изключи Република Сърбия, Босна и Херцеговина, и Черна гора, се слагат под карантина за период от 14 дни в дома или в друго място за настаняване.
Със същата заповед здравният министър подрежда на шефовете на районните здравни инспекции да анулират издадените наставления за слагане под карантина на лица, пристигнали у нас от Република Ирландия, Кралство Испания, Република Малта и Република Италия в интервала от 02.0. до 14.06.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР