Четири професионални гимназии в Пазарджишка област получават средства за строителство

...
Четири професионални гимназии в Пазарджишка област получават средства за строителство
Коментари Харесай

Модернизират четири гимназии в Пазaрджик с европейски средства

Четири професионални гимназии в Пазарджишка област получават средства за строителство и ремонт по план "Обновяване и рационализация на районна просветителна инфраструктура посредством възстановяване на материално-техническата база на 15 държавни професионални гимназии в системата на МОН, финансиран от Оперативна програма "Региони в напредък ".

Днес със алегорична първа копка на физкултурен салон в Професионалната гимназия по стопанска система и мениджмънт в Пазарджик беше обещано начало на осъществяването на плана.

В приветствието си началникът на Регионално ръководство на образованието Валентина Кайтазова показа дейностите, които предстоят в четирите професионални учебни заведения.

В Професионална гимназия по стопанска система и мениджмънт в Пазарджик ще бъде построен физкултурен салон, външна спортна площадка, планувано е съоръжение и обезпечаване на налична просветителна среда и слагане на външен асансьор. В Професионалната гимназия по строителство и архитектура в Пазарджик финансирането е за вътрешен главен ремонт на ученическо общежитие и създаване на налична архитектурна среда в главната постройка. В Професионалната гимназия по механоелектротехника в регионалния град планът е за главен ремонт на покрива на учебното заведение, създаване на ограда на двора и спортна площадка. Във Велинград планът ще се осъществя в Професионалната гимназия по стопанска система и туризъм "Алеко Константинов ". В образователното заведение ще се построи нов физкултурен салон,ще бъде главно ремонтирана и санирана учебната постройка, ще се оборудват кабинети с компютри, лаборатории по физика, химия и ще се обнови ученическата трапезария.

Всичко това е продължение на националната ни политика за възстановяване на материалната инфраструктура и изискванията в професионалните учебни заведения. Надяваме се с това да покажем грижата си за образованието и възпитанието на нашите деца, сподели Валентина Кайтазова.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР