Четири приоритета ще има българското европредседателство, обяви ресорният министър Лиляна

...
Четири приоритета ще има българското европредседателство, обяви ресорният министър Лиляна
Коментари Харесай

Четири приоритета ще има българското европредседателство

Четири целта ще има българското европредседателство, разгласи отрасловият министър Лиляна Павлова пред Народното събрание. Това са развиване на Западните Балкани, сигурност и непоклатимост в Европа, дейна политика по отношение на младежите и единният дигитален пазар.

„ Успешното показване на България като ръководител на Съвета на Европейски Съюз ще изисква политически консенсус, разговор, съгласие. Това е една идея, към която би трябвало да сме обединени”, сподели Павлова.

„ Постоянно се слага въпросът, че по време на председателството ние би трябвало да замразим, надали не, вътрешно-политическия спор, да няма борба и да не се изложим пред чужденците”, разяснява обаче Кристиан Вигенин от Българска социалистическа партия.

--> Вотът на съмнение към държавното управление, който е квалифициран, не е бойкот към председателството, безапелационен беше той.

„ Убедени сме, че сигурност и непоклатимост в мощна и единна Европа няма по какъв начин да има, в случай че продължаваме да толерираме национализмите и радикализмите”, сподели депутатът от Движение за права и свободи Йордан Цонев.

„ Няма да влизаме в кръчмарски разногласия, които ни се оферират от религиозната партия ДПС”, акцентира Петър Петров от „ Обединени патриоти”.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР