Четири патрулни кораба от британския кралски флот ще са готови

...
Четири патрулни кораба от британския кралски флот ще са готови
Коментари Харесай

Британският флот ще защитава риболовните води на страната, ако няма сделка с ЕС

Четири патрулни кораба от английския кралски флот ще са подготвени на 1 януари да оказват помощ за отбраната на водите на Англия за лов на риба, в случай че в преходния интервал след Брексит не се реализира спорозумение по контракта за разлъка сред Лондон и Брюксел за бъдещите търговски връзки сред тях. Това оповестява английското министерство на защитата, представено от Ройтерс.
Опасенията на анализаторите са, че са вероятни стълкновения сред английски и задгранични риболовни съдове, в случай че не се подпише комерсиално съглашение. Много френски и други съдове ловят сега риба в богатите води на Англия. Преходните правила сега, които дават на кораби на Европейски Съюз достъп до английски води, няма да важат след 31 декември.
Корабите от английския кралски флот ще имат право да стопират, ревизират и задържат всички риболовни съдове на Европейски Съюз, които работят в английската изключителна икономическа зона, която може да се простира на 320 километра от брега.

За доста от последователите на раздялата с Европейски Съюз казусът с рибните квоти е знак на суверенитета, който ще им даде Брексит. Иначе икономическото му измерение е повече от непретенциозно. Риболовът дружно с преработката образуват 0.1% от Брутният вътрешен продукт на Англия.

Разногласията са към английските квоти.
Не са малко и трезвите и сериозни гласове на Острова.

Привеждането на тези ограничения в деяние значи, че един търговски спор ще изправи английската флота против корабите на страна съдружник от НАТО.
Във Франция демонстрират повече разсъдък. Един от министрите разгласи, че страната му ще компенсира риболовците си и ще вземе други ограничения, с цел да им помогне, в случай че договарянията за комерсиална договорка се провалят, в опит да се избегнат конфликти в морето.

Но, една четвърт от френския улов на риба в североизточната част на Атлантическия океан сега е в английски води. Другите страни в Европа със мощен рибарски бранш, като Германия и Ирландия, поддържат Франция.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР