Четири от водещите технологични компании на Китай са поръчали AI

...
Четири от водещите технологични компании на Китай са поръчали AI
Коментари Харесай

Nvidia направи специален AI чип за Китай, поръчките са за $5 млрд.

Четири от водещите софтуерни компании на Китай са поръчали AI хардуер от Nvidia за цели 5 милиарда $, оповестява PC Magazine, като се базира на източници на FT.

Става дума за стотици хиляди бройки от специфичен графичен ускорител, чиито характерности разрешават заобикаляне на възбраните за експорт, наложени от Вашингтон.
 Ще се случи ли с Nvidia това, което се случи със Sun Microsystems при
Ще се случи ли с Nvidia това, което се случи със Sun Microsystems при " дот-ком " балона

Различно ли е този път?

Контекст : За да работи един AI модел, голямо количество информация би трябвало да бъде обработено за рационално време. Този вид неизброими на брой паралелни интервенции са изключително подобаващи за осъществяване на видеокарти. Затова и точно Nvidia със своето GPU ноу-хау е водещ състезател на пазара.

Нейните графични ускорители като A100 са с голяма изчислителна мощ и са особено усъвършенствани за AI приложения.
 10 000 лв. в Nvidia през 2013-а щяха да ви създадат милионери през днешния ден
Вложени 10 000 лв. в тази компания преди 10 години щяха да ви създадат милионери

Технологичната компания означи незабравим напредък

Детайли : Alibaba, Baidu, ByteDance и Tencent са са заделили общо 1 милиарда $ за покупката на 100 000 чипа от модел A800, като още 4 пъти по толкоз са поръчани за 2024 година

A800 е специфична версия на флагманския модел A100, която има сходна мощ, само че може да обработва по-малки масиви от информация в секунда (400GB вместо 600GB) - това е направено от Nvidia, с цел да не стане скъпият хардуер обект на експортни рестрикции от страна на Съединени американски щати.
 AI изстрелва Nvidia измежду трилионните компании
AI изстрелва Nvidia измежду трилионните компании

Пазарната ѝ стойност скочи с една четвърт безусловно за часове

Смята се, че смяната е задоволително огромна, с цел да не разреши внедряването на видеокартите в AI системи от най-голям клас или в суперкомпютри от международния Топ 100.

Какво следва : Голямото " извършване на покупки " на китайските компании е явен знак за опасенията им, че администрацията на президента Джо Байдън може да затегне експортния режим още повече и точно по тази причина бързат да изпълнят складовете си с видеокартите, чиято технология все още е без локален аналог.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР