Четири от седемте последни случаи на заразени с коронавирус в

...
Четири от седемте последни случаи на заразени с коронавирус в
Коментари Харесай

4 от новите случаи на COVID-19 в Кюстендилско са на персонал от социален дом

Четири от седемте последни случаи на инфектирани с ковид в Кюстендилска област са от личния състав на дома за хора с умствена назадничавост в с. Преколница, заяви на брифинг кметът на Кюстендил Петър Паунов.

Изследван е целият личен състав на общественото заведение, общо 30 души, предава Българска телеграфна агенция.

Нов пик на COVID-19 в България

"Целият личен състав е карантиниран като осем от тях са вътре в дома. Те ще работят на четиридневен режим на работа, без спиране. Определени са общо три екипа, които ще дават по четиридневно дежурство и ще се сменят ", изясни Паунов.

В дома в с. Преколница има 55 консуматори на услугата, от които 39 са в дома, а останалите 16 - в преходно жилище. Никой от тях към този миг не е показал признаци на болестта, само че на всички са били взети проби. Осигурени са и две пространства за изолираност, при положение, че някой от настанените в дома покаже позитивна проба.

Четиримата души, дали позитивни проби са от разнообразни обитаеми места и не са имали директен контакт в работата си. "Сред заболелите е и основният счетоводител, който нито е общувал с потребителите, нито с част от личния състав ", разяснява Паунов, което предполагало, че източниците на болестта може да са напълно разнообразни.

Паунов заяви още, че през днешния ден следва трима пациенти с ковид да бъдат изписани от болничното заведение в Кюстендил, откакто са дали по две негативни проби. За лекуване в здравното заведение остават четирима души.

Под домашна карантина в област Монтана сега са 708 души, оповестиха от Регионалната здравна ревизия /РЗИ/ в града.

Повечето от тях са интернационалните водачи, пътували в чужбина през последните дни. Под домашна карантина от 28 дни са две дами от личния състав на дома за остарели хора в ломското село Добри дол, които са носители на ковид, само че нямат никоакви недоволства и си стоят в домовете. Под карантина са и 14 души- контактни на двете дами.

В момента персонални лекари наблюдават положението на 664 от поставените под карантина, а останалите 44 се наблюдават от РЗИ в Монтана.

От началото на изключителното състояние под домашна карантина в област Монтана са били 1944 души.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР