Четири номинации за присъждане на званието Почетен гражданин на Разград“

...
Четири номинации за присъждане на званието Почетен гражданин на Разград“
Коментари Харесай

Президентът на Лудогорец номиниран за почетен гражданин на Разград

Четири номинации за отсъждане на званието „ Почетен жител на Разград “ разисква на тържествена сесия общинският съвет в лудогорския град. Местният парламент заседава ден преди празника на града 28 януари, когато Разград празнува 142 години от освобождението си.

Президентът на Лудогорец Александър Александров е отпред на листата с почетните кандидатури. Той е номиниран от предприемчив комитет, в който влизат регионалния шеф на Разград Гюнай Хюсмен, ръководителят на общинския съвет Стоян Димитров и заместник-кметът Милена Орешкова. Александров е препоръчан за купата поради големия му принос за развиването на клуба-шампион като футболен хегемон, съдействал за спортната популярност на Разград у нас и в чужбина.

Учителят възрожденец Никола Икономов, поставил в IXX век началото на просветното дело в Разград е втората номинация. Заедно с тях  купата почетен жител тази година се присъжда и на проф. Нейко Стоянов, някогашен ректор на Филиала на районно управление (на МВР) „ Ангел Кънчев “ в града, и на лекар Мария Пеева – деятел на червенокръсткото придвижване в Разград.

Утвърдените на тържествената сесия нови почетни жители ще получат публично званията си от кмета на Разград Денчо Бояджиев на церемониален концерт в понеделник  вечер.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР