Четири години след официалното си представяне, Tesla Cybertruck най-сетне излезе

...
Четири години след официалното си представяне, Tesla Cybertruck най-сетне излезе
Коментари Харесай

Ръждясва ли Tesla Сybertruck след първия дъжд

Четири години след формалното си показване, Tesla Cybertruck най-накрая излезе от завода и доближи до първите си купувачи. Това се случи в края на предходната година, а единствено няколко месеца по-късно към този момент имаме първите недоволства от необикновения електромобил с огромни искания откъм устойчивост.
 Tesla Cybertruck - брониран и по-бърз от Porsche 911
Tesla Cybertruck - брониран и по-бърз от Porsche 911

Ето по какъв начин се пробва да ни впечатли Илон Мъск

Още на представянето видяхме, че сякаш бронираните стъкла на пикапа не са толкоз здрави, колкото му се искаше на Илон Мъск. А неръждаемата стомана, от която е съединено купето, също съумя да разочарова. Материалът бе определен поради устойчивостта си и най-много, тъй като не е належащо да се боядисва - а това са си спестени разноски за Tesla.

Така автомобил за над 60 хиляди $ слиза от поточната линия без да е положен последният транспарантен пласт багра, с който се боядисват съвсем всички нови коли. А при предпочитание на купувача, против 5000 $ в допълнение може да се сложи особено фолио от уретан, което пази металните детайли.

‼️ A super expensive car that can't stand rain

Owners of the Tesla Cybertruck complain that the stainless steel car rusts in the rain.

The novelty from Elon Musk appeared on US roads only 2 months ago, but some buyers have already begun to report that orange spots of rust…
— PS01 (@PStyle0ne1)
Първите собственици на, които очевидно не са платили тази сума, останаха неприятно сюрпризирани, че неръждаемият им автомобил ръждясва - и то толкоз скоро, и то от след няколко дни на открито на дъжда. Подобни недоволства към този момент има не едно и две във форумите на собствениците на пикапа и напълно обикновено те стигнаха до ушите на инженерите от Tesla.

Техният отговор е, че дребните петънца наслойка с размери колкото глава на топлийка в действителност не засягат целостта на детайлите от неръждаема стомана. Това са дребни прашинки метал, попаднали върху Cybertruck или в завода, или по време на превозването, които са придобили ръждив цвят от атмосферните условия. И по тази причина се получава този противен и непредвиден резултат върху пикапа, цитират от Business Insider.
 Tesla Cybertruck и фрагментите, на които пикапът тегли ракетен мотор на SpaceX
Tesla Cybertruck против ракетен мотор

Електрическият пикап може всичко

Вероятно точно това е повода автомобилните производител да заобикалят да употребяват неръждаемата стомана като главен материал - като се изключи че е много тежка и скъпа, несъмнено. Последният сходен автомобил преди Tesla Cybertruck е купето с отварящи се нагоре порти DeLorean на DMC от 1982 година
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР