Четири години след като Apple придоби стартъпа Laserlike, неговите основатели

...
Четири години след като Apple придоби стартъпа Laserlike, неговите основатели
Коментари Харесай

Разработчиците на уеб търсачката на Apple се връщат към Google

Четири години откакто Apple закупи стартъпа Laserlike, неговите създатели напуснаха, с цел да се върнат на работа в Гугъл - Ананд Шукла, Сринивасан Венкатачари и Стивън Бейкър са били чиновници на колоса в търсенето, преди да основат лична компания.

Apple закупи Laserlike през 2018 година, макар че договорката беше оповестена едвам година по-късно, а тримата създатели оглавиха отдела за търсене на Apple с 200 души личен състав. Сега Венкатачари се завръща в Гугъл и поема поста вицепрезидент по инженерните въпроси - в този момент той се регистрира пред Джеймс Манийка, старши вицепрезидент по технологиите и публичните въпроси, оповестява The Information, базирайки се на неизвестен източник. Бейкър и Шукла към този момент са също в екипа на Манийка, само че не е конкретизирано дали са напуснали Apple по едно и също време или поотделно. Източникът на изданието твърди също, че Apple ще пусне своя лична услуга за търсене след четири години.
-->
Слуховете за проектите на Apple да сътвори лична услуга за търсене в интернет се ускориха с стартирането на iOS 14, когато Siri стартира да обработва поръчки посредством услугата Spotlight Search на Apple, а не посредством Гугъл. Такива планове обичайно се съпровождат с прекосяване на експерти от една компания в друга: да вземем за пример дружно с поглъщането на Laserlike през 2018 година Apple притегли Джон Джанандреа, който беше началник на отдела за машинно образование в Гугъл. Сега той е старши вицепрезидент на тактиката за машинно образование и изкуствен интелект в Apple.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР