Четири дни преди изборите за федерални и европейски депутати, както

...
Четири дни преди изборите за федерални и европейски депутати, както
Коментари Харесай

Скандал разтърси Белгия преди вота 3 в 1

Четири дни преди изборите за федерални и европейски депутати, както и за локална власт, Белгия е разтърсена от политически скандал, оповестяват локални медии.

Разпространен скришен звукозапис демонстрира, че полицията в Антверпен е получила разпореждане да задържа с преимущество чужденци, които подлежат на бързо наложително прогонване. На записа, изработен през 2016 година по време на работно заседание, се чуват думи на ръководителя на най-голямата партия в страната Нов фламандски алианс (НФА) и кмет на Антверпен Барт де Вевер. Той приказва за походи за задържане до напълването на пандизите. В качеството си на кмет Де Вевер управлява и локалната полиция.

"Най-добре е да се задържат хора от националности, желани от "Еър Франкен ", споделя Де Вевер. Думите му са намек за полетите, проведени от тогавашния държавен секретар по убежището и миграцията Тео Франкен, с които наложително чужденци са връщани в страните, от които произлизат. Ако самолетът може да се изпълни, би било полуда това да не се направи ", добавя Де Вевер. По неговите думи, преди да предприеме акция, локалната полиция се осведомява за броя на свободните места в пандизите, с цел да ги изпълни. Той оповестява за подготовката на нов център за задържане, който да бъде построен от ненужни контейнери, обезпечени от Холандия. Медиите означават, че този център към този момент съществува.

Тази заран Де Вевер удостоверява наличието на записа, определян от мнозина като доказателство за дискриминационни дейности и декларира, че се гордее с постигнатия връх на прогонени 6250 задгранични нарушители. Главният политически противник на НФА - ръководителят на партията на социалистите франкофони Елио ди Рупо - разяснява, че поради думите си Де Вевер следва да бъде измамен под наказателна отговорност.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР