Четири действия за спасяване на икономиката обяви министърът на индустрията

...
Четири действия за спасяване на икономиката обяви министърът на индустрията
Коментари Харесай

Нинова с 4 мерки за спасяване на икономиката

Четири дейности за избавяне на стопанската система разгласи министърът на промишлеността Корнелия Нинова.

" Спасяваме стопанската система с четири дейности - едно краткосрочно, две средносрочни и едно стратегическо. Спешното краткосрочно е компенсацията от 250 лева на мегаватчас електрическа енергия за компаниите ", съобщи вицепремиерът на среща с актива на Българска социалистическа партия в Благоевград, оповестиха от партията. Срещата е част от националната обиколка на Българска социалистическа партия, по време на която Нинова показва икономическите параметри на Бюджет 2022.

Тя разгласи, че средносрочните ограничения са заложени в бюджета. Инвестиционните разноски от страна на страната се удвояват от 2,9 на 5,8 % от Брутния вътрешен артикул, а приходите се покачват, което ще усили потреблението.

Планът за възобновяване и резистентност е стратегическата политика за стопанската система.

" Ключово значимо е в него да се акцентира повече на директната помощ за компаниите и по-малко на финансовите принадлежности. Особено внимание би трябвало да обърнем на дребните и междинни предприятия. Стабилизирането на стопанската система и промишлеността е гаранция за напредък. При вярна политика в идващите месеци можем да реализираме и повече от заложения 4,8 % растеж на Брутният вътрешен продукт ", разгласи Корнелия Нинова.

Вицепремиерът и ръководител на Българска социалистическа партия акцентира, че усилването ролята на страната в стопанската система е кардинална и дългогодишна политика на Българска социалистическа партия, до момента в който ГЕРБ са го смятали за отживялост. " Времето сподели какъв брой сме били прави ", съобщи Нинова.

На срещата участваха националният представител на левицата от региона проф. Георги Михайлов, заместник-председателят на Българска социалистическа партия и кмет на Гоце Делчев Владимир Москов, градският ръководител на Българска социалистическа партия - Благоевград Любен Милев, регионалният ръководител на левицата Валери Сарандев, кметът на Кресна от Българска социалистическа партия Николай Георгиев и ръководителите на Българска социалистическа партия във всички общини от региона.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР