Четири американски спортистки внесоха жалба срещу Американския олимпийски комитет и

...
Четири американски спортистки внесоха жалба срещу Американския олимпийски комитет и
Коментари Харесай

Американки обвиниха треньори по таекуондо в секс тормоз

Четири американски спортистки внесоха тъжба против Американския олимпийски комитет и Американската федерация по таекуондо, които упрекват, че са прикрили половото принуждение от страна на треньори, на което те са били жертви. Според спортистките, въпросните двама треньори били добре известни като " полови хищници ", съобщи БГНЕС.
Хайди Гилбърт, Манди Мелун, Амбър Мийнс и Габи Джослин са внесли желае пред съд в Колорадо за „ две десетилетия полови злоупотреби и употреба в американската федерация по таекуондо от страна на ръководители, треньори и ментори, които е трябвало да ги пазят.
В желае се цитират някогашния треньор на олимпийския тим по таекуондо Джийн Лопес и неговия брат Стивън – повторен олимпийски първенец. Американският център за сигурен спорт /Center for SafeSport/ е спряла до живот Джийн Лопес от всякакво присъединяване в международно състезание по таекуондо, а Стивън Лопес е с краткотрайна възбрана до момента в който трае следствието.
Манди Мелун, която двукратна международна шампионка, през 2007г. сне оплаква, че 10 години по-рано, когато е била 15-годишна, е била изнасилена от Джийн Лопес по време на Световното състезание в Египет. Нито Американският олимпийски комитет, нито федерацията по таекуондо са взели под внимание недоволството й. Джийн Лопес и брат му са били предпазени и са им били поверени високи постове, споделя тя.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР