Честото или продължително хълцане може да се окаже един от

...
Честото или продължително хълцане може да се окаже един от
Коментари Харесай

Нов симптом на коронавируса - хълцане

Честото или дълготрайно хълцане може да се окаже един от признаците на коронавирусна зараза. Това сочат резултатите от изследване на американски лекари, оповестено в The American Journal of Emergency Medicine.

Лекарите стигат до това умозаключение след обзор на 62-годишен пациент от Чикаго, който не демонстрира типичните признаци на COVID-19 - кашлица, тресчица или болки в гърдите. В същото време мъжът страда от хълцане в продължение на четири дни.

Тестовете му за ковид дават позитивен резултат, след това се устнановява и потъмняване в белите му дробове. Мъжът е имал съпътстващи хронични болести.

Както означават лекарите, това е първият публично регистриран случай, когато пациент с ковид се оплаква от подобен проблем. В тази връзка лекарите приканват в случай че човек хълца дълготрайно или малко, само че постоянно, да си създадат тест за COVID-19.

След като коронавирусът към момента не е изследван в елементи, лекарите поучават да се обърне внимание на всяка нетипична демонстрация на вирусна зараза.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР