Често в зимните месеци по-младите и неопитни шофьори предпочитат да

...
Често в зимните месеци по-младите и неопитни шофьори предпочитат да
Коментари Харесай

Ако не ползваме колата си през зимата, това не ни освобождава от определени застраховки

Често в зимните месеци по-младите и неопитни водачи избират да не сядат зад кормилото. Оставят колите си на паркинг или в двора. Важно е да знам, че даже краткотрайно да не управляваме транспортното средство, това не ни освобождава от някои условия на закона.

Независимо, че автомобилът не се употребява би трябвало да имате застраховка " Гражданска отговорност ", в случай че колата е на доклад в регистрите на Пътна полиция – КАТ, обяснявате специалистите от Комисията за финансов контрол.

В случай, че имата желание да не употребявате автомобила си за по-дълъг период, при неявяване от страната да вземем за пример, е рационално да го дерегистрирате. Можете краткотрайно да го свалите от отчет или бракувате, поучават специалистите.

Когато имате автомобил, всяка година наложително би трябвало сключвате застраховка " Гражданска отговорност на автомобилистите ".

Тя покрива отговорността на притежателите и водачите на моторни транспортни средства за породени от тях телесни увреждания и/или гибел, както и материални вреди на трети лица при пътнотранспортно произшествие.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР